emberölés

2020.07.08. 18:41

Súlyosabb ítélet született az öt férfi ügyében, akik betörtek egy idős asszony házába

Egyetértett az ítélőtábla a súlyosabb büntetések kiszabását célzó ügyészi fellebbezéssel.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Ítélőtábla a mai napon megtartott tárgyalásán osztotta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség jogi álláspontját, és valamennyi vádlott esetében súlyosította az elsőfokon eljárt törvényszék által kiszabott büntetéseket azon elkövetőkkel szemben, akik 2017. áprilisában éjjel öten törtek rá egy idős asszonyra, hogy kirabolják – olvasható a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

A vádlottak egyike a magával hozott vascsővel nagy erővel bántalmazta az álmából felriadó sértettet, aki hasztalan próbált védekezni, bántalmazója 12 erőteljes csapással kioltotta az életét.

A Debreceni Ítélőtábla a Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve a vádlottak bűntetőjogi felelősségét nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette mellett erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettében is megállapította.

Az ítélőtábla egyetértett azon ügyészi érveléssel, miszerint a brutális élet elleni bűntett elkövetőivel szemben csak a törvény szigorának alkalmazásával biztosítható a társadalom védelme, amely a II. rendű terhelt esetében az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását tette szükségessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában