Fadarabbal verte áldozatát

2020.06.24. 11:41

Négy év börtönt kapott a nyíradonyi temetős rabló

A tizennyolc éves elítélt egy arany karikafülbevalót, hetven forintot és egy biciklit zsákmányolt. A fülbevalót nem sokkal később elhagyta.

Bíróság elé állítás keretében, távmeghallgatás útján hozott ítéletet a Debreceni Járásbíróság 2020. június 18-án annak a 18 éves fiatal férfinak az ügyében, aki a nyíradonyi temető mellett egy fadarabbal leütött és kirabolt egy embert. A tárgyaláson a vádlott elismerte a tettét – tudatta a Debreceni Törvényszék.

Az elsőfokú bíróság a letartóztatásban lévő vádlottat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettében, ezért őt halmazati büntetésül négy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. május 4-én 13 óra körül a nyíradonyi városi temető mellett húzódó földúton találkozott a sértettel, aki kerékpárjával igyekezett a temetőhöz. A vádlott és a férfi egy rövid ideig beszélgettek egymással, majd a sértett tovább indult. Ekkor a 18 éves fiatal a férfi háta mögé került, felvett a földről egy körülbelül 60-80 centiméter hosszú fadarabot, amivel egy alkalommal, nagy erővel fejen ütötte a sértettet. Ezután a fadarabbal tovább bántalmazta a földön fekvő férfit és azt követelte tőle, hogy adja át az arany karikafülbevalóját, valamint a nála lévő készpénzt. Az 52 éves sértett először átadta a fülbevalót, majd a fenyegetés hatására, félve a további bántalmazástól odaadta a nála lévő hetven forintot. A vádlott megszerezte áldozata pénztárcáját is, amelyben azonban pénzt nem talált – olvasható a közleményben.

A bántalmazáshoz használt fadarabot a fiatal egy közelben égő tűzbe dobta, majd magához vette a földön fekvő sértett kerékpárját és távozott a helyszínről. A biciklit nem sokkal később a fiatal eladta egy gyanútlan nőnek, az összegből pedig édességet és chipset vett magának, az eltulajdonított fülbevalót útközben elvesztette. A sértettet a mentők kórházba vitték, a bántalmazás következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – részletezte a Debreceni Törvényszék.

Az ítélet nem emelkedett rögtön jogerőre, mivel az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője a döntést tudomásul vették. A bíróság döntése 2020. június 19-én vált jogerőssé, ugyanis az ügyész a fellebbezés megfontolása végett fenntartott három napos határidőn belül tudomásul vette az ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában