fotók és videó

2019.12.07. 12:50

Fentről érkezett a Mikulás a debreceni klinika kis betegeihez

Két megyénkbeli tűzoltó mikuláskor meglepte a debreceni klinika gyermek hematológia-onkológia osztályán lakó kis betegeket.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Fegyverneki Máté főtörzsőrmester, aki Püspökladányban szolgál és Csatári Gergő főtörzsőrmester, aki Berettyóújfaluban lát el szolgálatot, kötéltechnikával ereszkedett le, bekopogtatott az ablakokon, majd csomagot és más ajándékot adott át a gyerekeknek.

Versenyen is edződtek

A két tűzoltó tagja volt a magyar csapatnak azon a megmérettetésen, amit november végén rendeztek meg a kínai ShenZhen városában. A háromnapos GrimpDay Asia versenyen tizennyolc kötéltechnikai mentést végző csapat mérte össze tudását. Magyarországot a HUNOR Mentőszervezet nyolcfős versenycsapata képviselte, amely a szervezőktől elnyerte a „legkreatívabb” csapatnak járó kitüntetést, összetettben pedig az ötödik helyen végzett. A nemzetek sorrendjét tekintve Magyarország az első három helyezett Kína, és a negyedik helyezett Spanyolország után a harmadik ország lett a rangsorban – közölte Papp-Kunkli Nóra hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mentés kötelekkel

A kínai ShenZhenben november 22–24. között megrendezett világversenyen a védőeszközökön az öltözetre, a ruházatra, a lábbelire, a felszerelés meglétére és a személyi kompetenciákra is szigorú előírások vonatkoztak. A csapatnak a kötéltechnikai mentések során kétköteles és önfékező biztosítási rendszert is ki kellett építenie, és legalább hatszáz méternyi kötélzettel kellett rendelkeznie, hogy hatvan méter magas kötélpályát is ki tudjon alakítani.

„A verseny roppant összetett feladatokból állt, nagyon komoly fizikai és szellemi terhelést jelentett. A három nap alatt összesen kilenc feladatot kellett teljesítenünk. Akadtak nehézségeink, de a verseny minden percét élveztük” – fogalmazott a csapatot vezető Égető Szilárd tűzoltó főhadnagy az eredményhirdetésen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában