Akár egy szál hegedűvel is játszott volna

2024.06.04. 08:16

Mága Zoltán még sosem látott olyan jégesőt, mint ami Debrecent verte el szombaton

„Koncertünk az ékes példája annak, hogy a szeretet mindent legyőz” – mondta a hegedűművész. Mága Zoltán koncertje az időjárás miatt egy órát csúszott.

Haon.hu

Pont a szombat esti Mága Zoltán-koncert előtt csapott le pusztító szupercella Debrecenre, a hegedűművész fellépése az eredetileg tervezett 19 óra helyett csak egy órával később kezdődhetett el az özönvízszerű eső és a jég miatt. Az est háziasszonya, Liptai Claudia is a saját bőrén érezte meg a jégverést, a színpadon állva pedig Mága Zoltán a Ripost cikke szerint azt mondta, már 50 éves, de ilyen jégesőt még sohasem látott.

Mága Zoltán a debreceni Kossuth téren
Mága Zoltán a jégverés ellenére megtartotta koncertjét a debreceni Kossuth téren
Forrás: Napló-archív

Hálás köszönetem minden zenész és technikus kollégának a kitartó munkájáért, és a sok ezer fős közönségnek, hogy a pusztító vihar után bátran, szeretettel jöttek el a szabadtéri békekoncertünkre

– idézte a Ripost az Érdemes művész díjjal is kitüntetett hegedűművészt, aki úgy döntött, ha kell, akár egy szál hegedűvel is megtartja a koncertet.

Mága Zoltán: az eső és a jégvihar sem tántoríthat el minket

A zenész azt is hozzátette,

a használhatatlanná vált hangszereket és eszközöket lehet pótolni, de az örömteli és megismételhetetlen pillanatokat nem, mert azok kultúránk történelmi eseményeivé válnak.

„Koncertünk az ékes példája annak, hogy a szeretet mindent legyőz, és ha összefogunk, hegyeket tudunk megmozgatni, és nem tántoríthat el minket sem eső, sem jégvihar” – fogalmazott Mága Zoltán hegedűművész az emberekkel teli Kossuth téren.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában