Előrejelzés

2024.06.22. 21:52

Most jön a java? Piros foltok a radaron, kint a riasztások Hajdú-Biharra is!

Jégre és felhőszakadásra is kell számítani rövid távon. A várható zivatarok miatt újra másodfokú riasztásokat adtak ki Hajdú-Biharra.

Haon.hu

A kora délutáni órák után este ismét másodfokú riasztásokat adott ki a HungaroMet Hajdú-Bihar területére zivatarveszély miatt. Az ország keleti része együttesen narancssárgára váltott az ezt jelző térképen. Felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú riasztás van érvényben. A zivatarokat előzetesen több hullámban ígérték a meteorológusok szombatra, ez a jóslat beigazolódni látszik.

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztásokat adtak ki az ország keleti felében
Zivatarveszély miatt másodfokú riasztásokat adtak ki az ország keleti felében
Forrás: HungaroMet

A radarképen is jól látszanak a zivatarok

Az intenzívebb csapadékzónák este fél 10 körül az ország középső részén jártak, kérdés, hogy elérnek-e végül Hajdú-Biharig, és ha igen, mekkora zuhét hoznak majd.

A HungaroMet radarképe
A HungaroMet radarképe
Forrás: HungaroMet

Az országos figyelmeztető előrejelzés szerint a légköri feltételek kedveznek heves, károkozó zivatarok kialakulásához is (nagy területen és akár több hullámban). Ezek esetén erősen viharos (>90-110 km/h) szélrohamok, nagy méretű jég (ált. 2-5 cm, egy-egy helyen akár 5 cm-t meghaladó átmérőjű), valamint felhőszakadás (ált. 25-35 mm körül, egy-egy adott pont fölött egymást követő intenzív zivatarcellákból néhol akár > 50 mm) fordulhat elő. Nem kizárt, hogy piros riasztást is kiad majd a HungaroMet a zivatarveszély miatt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában