Időjárás

2023.08.18. 07:28

Meleg, felhős idő várható pénteken Debrecenben

Frissítő zápor kialakulása is előfordulhat.

Haon.hu

Igazi nyárias idő várható pénteken Debrecenben és környékén

Forrás:  MW-archív

A sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután elszórtan fordul elő frissítő zápor, zivatar. 30-33 fok körüli hőség lesz. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg – olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Igazi nyárias idő várható pénteken Debrecenben és környékén. A sok napsütés mellett ugyan felhős lesz az ég, de napközben a legmagasabb hőmérsélket 29-31 Celsius-fok között alakul majd. A szél megélénkülhet, elszórtan frissítő zápor, zivatar kialakulása is előfordulhat.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!