Időjárás

2022.11.17. 07:37

Barátságtalan időt tartogat a csütörtök a megye számára

Érdemes előszedni a téli ruhákat.

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Debrecenben a kezdeti ködös, párás idő után sem számíthatunk túl jó időre, egész nap felhők takarják majd a napot. A hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul, esőre nem kell számítani, a szél mérsékelt lesz - derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből. 

Az országos előrejelzés szerint csütörtökön hazánkban az erősen felhős égből eleinte főleg keleten, majd délutántól északnyugat felől várható kisebb eső, szitálás. Napközben kevés napsütés előfordul. Az északkeleti szél megélénkül. 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!