fotók, videók!

2021.04.06. 09:58

Kövér pelyhekkel érkezett meg az áprilisi hó Hajdú-Biharba

Úgy néz ki, egyelőre telet játszik a tavasz, legalábbis egy nap erejéig mindenképpen.

Fotó: Molnár Péter

Ki örömmel, ki dühvel, ki rácsodálkozva konstatálhatta kedd délelőtt, hogy bejött a meteorológusok előrejelzése: Debrecenbe is megérkezett ugyanis az intenzív áprilisi hó, amely először félénken, majd egyre magabiztosabban húzott fehér leplet a tájra.

Az órákig tartó havazást erős szél is kísérte.

A megkésett tél azonban a megye többi részét sem kímélte.

Fotóriporterünk képein jól látszik, hogy Püspökladányban is nagyjából hasonló volt a helyzet a délelőtti órákban, a sűrű hóeséssel kerékpárosok és autósok egyaránt megküzdöttek.

A hó, mint az az alábbi fotón is kivehető, a nyíradonyi kertekben is megmaradt. Helyi tudósítónk elmondása szerint itt is erős szelet tapasztaltak, a csapadék pedig 9 óra magasságában kezdett el esni hatalmas pelyhekben.

Fotó: Blascsák Kata

Az áprilisi havazás a hajdúnánásiakat is megtréfálta.

Hol nagy pelyhekben, hol apró szemekben, de szinte egész délelőtt esett a hó Csökmőn is, a földön viszont nem maradt meg. A darvasi Jankuly Imre a szomszédos település gyógyszertárába menet a faluház előtt csodálkozott rá a bolondos időjárásra. A virágzó vörös levelű díszcseresznyefa már javában a tavaszt, a havazás még a telet idézi. A fotón az apró szemű hópihék sajnos nem látszanak.

Fotó: B. Kiss Andrea

Az Időkép videója pedig a balmazújvárosi helyzetet összegzi igen látványosan.

Az időjárási szakportálhoz Nádudvarról is juttattak el felvételt, a hó ott szintén teljes intenzitással hullott alá.

Holle anyó Nyíracsád felett sem volt rest munkálkodni, erről már helyi tudósítónk, Kedves Zilahi Enikő értesítette portálunkat. – Tél a tavaszban? Vagy tavasz a télben? Pár óra hosszáig tartott csak a hóesés, aztán elolvadtak a pelyhek, de annyi bizonyos, hogy április 6-án alaposan összekeveredtek az évszakok Nyíracsádon is. A napszínű aranyeső és a hinta mindenesetre már jobban örülne a meleg sugaraknak, mint a hófehér pelyheknek – írta.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Gyors olvadás várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat estig tartó előrejelzése szerint kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég.

A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék.

Máshol egy-egy zápor, hózápor nem kizárt. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz, napközben ugyanakkor fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

HAON, BK, BKA, KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!