Ingatlan

2023.09.29. 14:27

Nagy volumenű konferencián járták körül az ingatlanpiac helyzetét Debrecenben

Az elmúlt években történt gyökeres változásokról is szó volt a rendezvényen.

Gubányi Patrik

A debreceni gazdasági élet változásai a város ingatlanpiacára is kihatással vannak

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Ingatlanvagyon-értékelő országos konferenciát rendezett a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Biblio-Markt Kft. és a Magyar Ingatlanszövetség pénteken a Böszörményi úti campus aulájában. Az egész napos megbeszélésre – amelynek az elmúlt években a főváros adott otthont – hazánk több pontjáról érkeztek szakemberek, akik többek között a cívisváros gazdasági átalakulásáról és a legújabb ingatlanpiaci trendekről hallhattak részletes beszámolókat.

Mehrli Péter, a Magyar Ingatlanszövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy szép számmal összegyűltek a rendezvényre, hiszen fontosnak tartja, hogy közösen átbeszéljék az ágazattal kapcsolatos legfontosabb változásokat és a jövőbeni terveket. 

Útelágazásnál vagyunk, az elmúlt öt évben gyökeres változások történtek a szakmában, ezért a vagyonértékelőknek ki kell dolgozniuk a megfelelő stratégiai tervet az elkövetkezendő időszakra, hogy továbbra is sikeresen tudjanak működni

– mondta Kiss Sándor, a Biblio-Markt Kft. ügyvezető igazgatója. Rávilágított, hogy azt is át kell gondolniuk, hogyan szolgáltassanak egy olyan piacon, ahol a megrendelők mesterséges intelligenciát használnak, korszerű rendszerekben dolgoznak, és folyamatosan fejlődnek.

Az ingatlan a mindennapi életünkben is szerepet játszik

Az ingatlanvagyonnal kapcsolatos tevékenységek széles spektrumban megtalálhatók a mindennapi tevékenységek között, főleg, hogy vagyonunk legnagyobb részét is az otthonunk teszi ki, ezért fontos, hogy foglalkozzunk vele, és védjük meg az értékét

– húzta alá köszöntőjében dr. Fenyvesi Veronika, a gazdaságtudományi kar dékánja. Kitért arra, hogy napjainkban újabbnál újabb cégek jelennek meg hazánkban, akik gyorsan be tudnak kapcsolódni a gazdasági vérkeringésbe.

Debrecen alpolgármestere, Barcsa Lajos előadásában hangsúlyozta: 2014-ben azt tűzték ki célul, hogy minél több munkalehetőséget biztosítsanak a magyar állampolgároknak, ehhez azonban infrastrukturális fejlesztéseket kellett megvalósítaniuk. 

– Jó úton haladunk, hiszen tíz évvel ezelőtt 150, napjainkban pedig 1500 hektárnyi terület áll a város rendelkezésére iparterület kiépítésének vonatkozásában, ami azt jelenti, hogy a foglalkoztatottak száma 35 ezer fővel tud emelkedni – mondta. Hozzáfűzte: a megye a termelés 2,8 százalékát adja, így jelentős szerepe lesz az ágazat tekintetében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában