Városfejlesztés

2023.07.24. 11:24

Kerékpárutakat tesznek rendbe Balmazújvároson

Erősen elhasználódott utat újítana fel az önkormányzat.

Haon.hu

Felfestésre is szükség lesz

Forrás: Illusztráció: MW-archív

A Veres Péter – Bólyai – Csegei utca kerékpárút rekonstrukciójának kivitelezőjét keresi a balmazújvárosi önkormányzat – jelent meg a minapi Közbeszerzési Értesítőben.

Mint részletesen írják, a kerékpárút a Városközpontban a Kossuth térhez csatlakozó Veres Péter utca és a Kérész utca keresztezésében indul, kétoldali egyirányú elválasztott szakasszal. A Veres Péter utca és a Bimbó köz keresztezésében a közúton való átvezetéssel az egyirányú szakaszok egyesülnek és kétirányú kerékpárútként halad a járda és a közút burkolata között 2 méter burkolatszélességgel. Későbbi szakaszokon helyenként 2,75 méterre szélesedik, elválasztás nélküli egyesített gyalog és kerékpárútként, vagy kétirányú kerékpárútként funkcionál. Egy darabon gyalogút van, melynek felújítását nem tervezték.

A felújításra tervezett szakaszon szemmel láthatók az átlapolási és toldási hiányosságra utaló káros süllyedések. A fentiek miatt a felújításra tervezett szakaszon az útalap meghagyása csak gondos helyi vizsgálat eredményeként, rövid szakaszokon történhet.

 A kétirányú kerékpárút tengelyében terelővonalat kell felfesteni, sárga színben. A munka felújítási jellegű, a csapadékvíz elvezetése megoldott. Az ajánlatokat augusztus 4-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában