Nem sci-fi, valóság

2023.04.26. 18:32

Talaj nélkül termesztenek növényeket a most átadott debreceni konténerfarmon – videóval

Tápoldattal dúsított víz az alternatíva.

Rácz Gréta ügyvezető

Forrás: Napló-archív

Hidroponikus (talaj nélküli) növénytermesztésre alkalmas Rotower konténerfarmot adtak át szerdán Debrecenben, a Green Drops Farm Kft. telephelyén, írta az MTI.

A konténerben négy, egyenként 15 szintes tornyot helyeztek el, amelyeken több száz növényt - leveles zöldségeket, fűszernövényeket, de akár kisebb koktélparadicsomokat, illetve szamócát - termelhetnek talaj nélkül, egész évben - mutatta be a technológiát Rácz Gréta, a cég ügyvezetője a helyszínen. A tornyon belül tápoldattal dúsított víz kering, az táplálja a növényeket.

Papp Viktor, a debreceni önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője a helyszínen emlékeztetett arra, hogy a cég 2021-ben elnyerte a fenntartható város díjat, miután tevékenységével hozzájárul Debrecen zöld jövőéhez.

Hozzátette: több debreceni oktatási intézményben, óvodában és könyvtárban is megtalálhatóak a Rotower tornyok, amelyekkel nem csapán egészséges zöldségek termeszthetők, hanem hozzájárulnak az óvodások, kisiskolások ismereteinek bővítéséhez is ezen a területen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában