Közbeszerzés

2023.03.06. 15:22

Másfél milliárdért épülhet a debreceni ipari övezet bekötőútja

Egy debreceni cég a kivitelezője az ÉNYGÖ új útjának.

Nagyszabású építkezések zajlanak az övezetben

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Közel másfél milliárd forintért épülhet az Észak-nyugati Gazdasági Övezet északi bekötőútja – derül ki a március 6-ai Közbeszerzési Értesítőből. A debreceni önkormányzat beruházásában épülhet az északi bekötőút 2x2 sávos kialakítással, 3,5 méteres sávszélességgel, 0,25 – középen 0,5 méteres – biztonsági sávval és kétoldali 2,25 méteres padkával. Az út vízelvezetését kétoldali árok biztosítja. Kialakítanak a kerékpáros közlekedés biztosítására külön koronán vezetett, önálló, kétirányú kerékpárutat 2,5 méteres burkolatszélességgel, egyoldali süllyesztett szegéllyel határolva és kétoldali 0,5 – 1 méteres stabilizált padkával. A burkolt utak felületén keletkezett csapadékvizek elvezetésére változó fenékszélességű nyílt csapadékvíz elvezető árkok készülnek 3 kilométer hosszan.

Az útépítést műtárgyépítés egészíti ki: egy híd a földút átvezetésére az északi bekötőút és kerékpárút felett, valamint egy támfa az északi bekötőút és kerékpárút között, továbbá közvilágítás is kiépül az érintett területeken. Az eljárásban tíz ajánlat érkezett be, a nyertes a debreceni „Nagymester Építő” Kft., mely nettó 1 milliárd 446 millió 722 ezer 133 forintért végezheti a munkát. A szerződést február 20-án írták alá.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában