Önt is érintheti!

2023.03.07. 16:42

Figyelmeztet a debreceni önkormányzat, nagyon fontos határidő jár le március közepén

Forrás: Napló-archív

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya megkezdte az egyenlegértesítők kézbesítését, melyek a 2023 első félévi helyiadó-fizetési kötelezettségek teljesítéséhez nyújtanak segítséget, olvasható a hivatal keddi közleményében.

Postai úton azok a magánszemélyek kapnak értesítőt, akik az egyenlegértesítő keltének napjáig nem választották az elektronikus kapcsolattartást.

Az elektronikus kapcsolattartásra regisztrált magánszemélyeknek, illetve az egyéni vállalkozóknak az Ügyfélkapura, a cégeknek a Cégkapura érkezik a levél.

Az első félévi fizetési kötelezettségeket 2023. március 16-ig lehet késedelmipótlék-mentesen megfizetni.

A kötelezettség teljesítéséhez csekket csak a postai úton kézbesített értesítőkhöz mellékel az adóügyi osztály. Felhívják a figyelmet, hogy mindenkinek lehetősége van arra, hogy az adókötelezettséget bankkártyás vásárlásnak minősülő tranzakcióval egyenlítse ki az E-önkormányzat portálon, az EFER-rendszer segítségével. A rendszer használatáról részletes leírás itt olvasható.

Szükség esetén Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Adóügyi Osztálya ügyintézőinek telefonos elérhetősége megtalálható ezen a linken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában