Módosítások voltak

2022.07.08. 12:26

Fejlesztenek, korszerűsítenek a pluszpénzből

Négy napirendi pontot tárgyalt a sárándi képviselő-testület a csütörtöki ülésén.

Dézsi András polgármester felidézte, hogy a testület az eggyel korábbi ülésén tárgyalt egy EFOP-pályázatról, s mint mondta, most ezzel kapcsolatosan kell közbeszerzést indítania az önkormányzatnak. – Pénzmaradványunk keletkezett abból, hogy a kormány az új építésű házak áfáját öt százalékkal csökkentette – mondta el. A testület döntése értelmében nap­elem került a helyi Csillagpont épületére, játszóteret alakítanak ki a Bocskai és Lehet utca kereszteződésének területén, továbbá korszerűsítik az intézmény kerítését. 

Módosítani kellett az önkormányzat és a Nagykonyha Kft. közötti szerződési megállapodást. A vállalkozás a közétkeztetési feladatok ellátásáért felelős a településen öt évig, a szerződés szerint a gyermekek intézményi, a szünidei, a szociális, valamint az alkalmazotti és vendégétkeztetést látja el. A polgármester elmondta, a szünidei gyermekétkeztetésnek más a normatívája, ezért módosították a szerződést. 

A napirendi pontban az önkormányzathoz érkezett támogatási kérelemről tárgyalt a testület. A Sárándi Sportegyesület kérvényezett mintegy 15 ezer forintot az augusztus közepén induló bajnokság sikeres levezénylése érdekében. A testület támogatta a kérelmet. 

BBI 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában