Átadó

2022.06.22. 12:33

Modern laboratóriummal bővült a Teva Debrecenben

A fejlesztés közel 800 millió forintba került.

Forrás: Czinege Melinda

Az utóbbi évek legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházása zárult a Teva Gyógyszergyár Zrt. debreceni, Pallagi úti telephelyén, ahol éppen 70 évvel ezelőtt kezdődött el a gyógyszerkészítmények előállítása.

A közel 800 millió forintos fejlesztés során egy csúcstechnológiás laboratórium készült el, amelynek köszönhetően megduplázható a helyben végzett biológiai vizsgálatok száma.

Forrás: Czinege Melinda

A laboratóriumban egyfelől a globális piacokra szánt új termékek fejlesztésének egy adott lépését végzik, elsődlegesen preklinikai és klinikai vizsgálatokból származó minták tesztelésével. Ezek a vizsgálatok főként a fájdalom és az asztma kezelésére szolgáló készítmények fejlesztését szolgálják. Emellett a laboratórium lehetőséget teremt arra is, hogy ott bizonyos idegrendszeri megbetegedés kezelésére már kifejlesztett termékek gyártásba kerülését megelőző utolsó vizsgálatait is elvégezzék:

a debreceni létesítménybe így az Egyesült Államokból, az Európai Unió tagországaiból, de Kanadából és Japánból is érkezhetnek majd minták elemzésre.

Forrás: Czinege Melinda

Az új részleget egy már meglévő épületben alakították ki úgy, hogy csupán az eredeti falakat tartották meg: a 460 négyzetméteren 4 iroda és 6 vizsgáló laboratórium kapott helyett a tárolóhelyiségek, a tárgyalók, az étkező és az öltöző mellett.

Az épület kialakítása és felépítése megfelel a mai kor követelményeinek, a laboratórium eszközparkja pedig nemzetközi szinten is kiemelkedő. Ezt jelzi az is, hogy a beruházás összköltségének több mint egyharmadát a vizsgálatokhoz szükséges eszközök beszerzésére fordították.

PBV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában