Videóval

2022.06.17. 13:21

Az év eddigi legnagyobb beruházása érkezett meg a szomszédba

Szeparátorfilmet állítanak majd elő a Nyíregyházán 290 milliárd forintból megépülő gyárban.

Forrás: Dr. Szabó Tünde archívuma

„Megérkezett 2022 eddigi legnagyobb beruházása, 1200 új munkahellyel Nyíregyházán” - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a péntek délelőtti Facebook-bejegyzésében, majd a „Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, figyelem!” felkiáltással érzékeltette, hogy történelmi jelentőségű bejelentés várható.  

Az elmúlt 12 év egyik legnagyobb beruházása a debreceni BMW-gyár. Aztán a Toray Industries Hungary Kft. 127 milliárd forint értékben épített üzemet Nyergesújfalun az elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfólia gyártására. Ez a rekord ma megdőlt: immár Nyíregyházáé az esztendő legnagyobb volumenű beruházása a W-Scope jóvoltából.

A dél-koreai cégnek ez lesz az első európai üzeme. Összesen 290 milliárd forint értékben épül fel a gyár, ahol évente 1,2 milllárd négyzetméter szeparátorfilmet állítanak elő. Csak érzékeltetésképpen: négyszer lehetne ebből becsomagolni Nyíregyháza területét – mondta a Szon.hu beszámolója szerint Szijjártó Péter, aki hozzátette, hogy 1200 új munkahely jön létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában