Több pályázatuk nyert

2021.11.24. 17:46

Új gyártósorral bővül a bárándi tésztaüzem, a munka felét már elvégezték

Munkahelyteremtő beruházás lesz a bárándi tésztaüzem felújítása. Kovács Miklós polgármester lapunk megkeresésére elmondta: egy új gyártósorral is bővül az üzem, melyet a későbbiekben piaci alapon szeretnének működtetni. BS

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Báránd önkormányzata is magáénak tudhat több sikeres pályázatot. Az idei évben sem állt meg a fejlődés a hazai és uniós forrásoknak köszönhetően.

– A Gazdaságélénkítő Program pályázatán nyertünk mintegy 194 millió forintot. Ebből a tésztaüzemünket újítjuk fel, és bővítjük egy új gyártósorral is. Jelenleg 50 százaléknál jár a kivitelezés – tájékoztatott a Napló kérdésére Kovács Miklós polgármester. Mint megtudtuk, jelenleg az épületnek az alsó szintjét használják, ahol öt közfoglalkoztatott dolgozik. Terveik szerint a beruházást követően a működést gazdasági alapokra helyeznék át, és további három, teljes állású munkavállalót alkalmaznának benne. A Magyar falu programban is nyertes volt a település, csaknem 16 és fél millió forint támogatás révén újítják fel a köztemető ravatalozóját.

Új előtetőt kap a ravatalozó épülete is | Fotó: bárándi önkormányzat

– A munkálatok már a végükhöz közelednek, november 30-ra befejeződik a ravatalozóépületünk elektro­mos hálózatának felújítása és az előtető építése – jelezte a településvezető. Szintén ebben a programban kaptak 27 millió forint támogatást szolgálati lakás kialakítására, melynek határideje a következő év áprilisa.

Két beruházással már a következő évre készülnek. Ezek a Vidékfejlesztési Programban elnyert 100 millió forintért felépülő piactér és üzlet, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a község belvíz­elvezetési rendszerének rekonstrukciója.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában