fontos határidők

2021.10.07. 14:39

Tanuszoda Püspökladányban: a jövő március fontos küszöb

Nem egyszerű tanuszoda lenne, hanem egy nagyobb turisztikai elképzelés része.

20210603 Székesfehérvár Kinyitott a Csitáry G. Emil Uszoda és Strandfürdő Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap FMH

Fotó: Illusztráció / MW-archív

Hat másik település mellett Püspökladányban is megkezdődik a tan­uszoda-beruházás kormányzati előkészítése – a célra 675 millió forintot biztosítanak. A szeptember 30-i Magyar Közlöny szerint a tanuszodákat tekintve Bóly, Kunszentmiklós, Nagykőrös, Püspökladány, Siófok, Tiszafüred és Vasvár szerepel a Nemzeti köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program harmadik ütemében. A projektek előkészítője a Nemzeti Sportközpontok, a megvalósítója a Beruházási Ügynökség lesz. A létrejövő tanuszodák az előbbinek a vagyonkezelésébe kerülnek.

A kormány az engedélyes tervek elkészíttetésére összesen 670 millió, a megvalósíthatósági tanulmányokra és a helyszínvizsgálatokra 4,5 millió forintot irányzott elő. Az utóbbival idén november 30-ig, az előbbivel jövő március végéig kell elkészülni.

Bodó Sándor a napokban arról beszélt a Ladány TV-nek, hogy a beruházás a strand előtti téren valósul meg. Az előzetes költségbecslés alapján a fejlesztés 2,3 milliárd forintba kerülne, de ennyiért nem is tanuszoda, hanem a szó hagyományos értelmében vett, látvány­elemekkel gazdagított, klasszikus uszoda épülne. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár rámutatott, az uszodaberuházás egy tágabb turisztikai koncepció első eleme, amelyet a jövőben a jelenlegi strand fejlesztése, utána pedig szálláshelybővítés követne. Az uszoda kivitelezése 2022-ben elkezdődhet.

A komplexum annak a kormányzati programnak a része, mely szerint minden járásközpontban épüljön uszoda, s minden gyermek tanuljon meg úszni. Az eltelt hónapokban az önkormányzat képviselői találkoztak a Nemzeti Sportközpontok szakembereivel a helyszín kiválasztása, a megvalósíthatóság feltételeinek egyeztetése végett, és elkészült az a koncepcióterv is, amelyre a kormány nemrég rábólintott.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában