bővítés

2020.05.27. 13:59

Továbbfejlődik a Határ úti ipari park

Az alpolgármester szerint a cégek továbbra is bíznak Debrecen gazdaságában, s a munkavállalók kvalitásaiban.

Fotó: Kiss Annamarie

– Bővül az ipari park, több csarnok is épül, s rövid leállást követően a buszgyártás is újraindult a városban. Nem régi hír továbbá, hogy a BMW-gyár beruházása tovább folytatódik, illetve a déli ipari park is folyamatosan fejlődik – jelentette be Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban új beruházásairól szóló sajtótájékoztatón szerda délelőtt. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a befektetőknek és a debreceni munkavállalóknak, akiknek hála a járvány ellenére sem áll le a gazdaság, s folyamatosak a fejlesztések.

Elősegítik az infrastruktúrát

Az alpolgármester hozzáfűzte, a befektetők mellett Debrecen városának is fontos szerepe van a gazdasági sikerekben.

„Elősegítjük a megfelelő infrastruktúra kialakítását. A Határ úti ipari park ékkő a város ipari fejlődésben. Ezért az övezet megközelítésének könnyítése érdekében hamarosan megkezdődik az autópálya-, továbbá a kerékpáros úthálózat fejlesztése is, ezzel segítve a közel hatezer munkavállaló bejutasát”

– jelentette be Barcsa Lajos. Hozzátette, az ipari park környéki Határ és Kishegyesi úti csomópontot korszerűsítik, s lámpával látják el. – Öröm, hogy a cégek a pandémiás helyzet ellenére továbbra is bíznak Debrecen gazdaságában és a debreceni munkavállalók kvalitásaiban – nyilatkozta az alpolgármester.

Bokrétát avattak

Barcsa Lajos és Herdon István, a beruházást kivitelező cég vezetője elhelyezte a bokrétát a Termelő és Logisztikai Inkubátor legmagasabb pontján. A kétmilliárd forintos befektetéssel és a két hektáros ingatlanon megvalósuló, ötezer négyzetméter hasznos alapterületű logisztikai inkubátor építése tavaly év végén kezdődött el. Herdon István kiemelte, a létesítmény több termelő és logisztikai cég részére biztosít majd korszerű infrastruktúra hátteret tevékenységük végzéséhez.

– A leendő bérlőkkel jelenleg is folynak az egyeztetések a belső kialakításokról. Az inkubátor kulcsrakész termelő és logisztikai egységeibe nyár végén költözhetnek be a vállalkozások – közölte a cégvezető.

Szilágyi Gergő

Tovább bővül

Ahogy a Napló korábban beszámolt róla, a Határ úti tudományos technológia park területén út- és nagy kapacitású közmű infrastruktúra fejlesztés kezdődött, melynek eredményeképpen további 30 hektárral 130 hektárosra bővítik az ipari park területét. A beruházással a Déli Ipari Park északi részéhez hasonlóan a kis- és középvállalkozásokat céloznák, amellyel kapcsolatban a város korábban felmérte az érintett szegmens igényeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában