a neckermann folytatja

2019.09.23. 15:00

Csődöt jelentett a brit Thomas Cook

A magyar leányvállalat Neckermann „egészséges”, és folytatja működését.

Fotó: AFP

Minden médiumban futótűzként terjedt szeptember 23-án reggel a hír: csődbe ment és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a Thomas Cook, a legrégibb brit utazási iroda.

A Thomas Cook csoporthoz tartozik a Neckermann Magyarország is, mely két értékesítési ponttal is jelen van Debrecenben. A Napló megkereste az utazási irodát, hogy megérdeklődje, miként és mennyiben érinti őket, illetve ügyfeleiket a csőd.

A Neckermann Magyarország szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében ez áll:

„A Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak, a Thomas Cook igazgatósága bejelentette az Egyesült Királyság vállalkozásainak fizetésképtelenségét. A Thomas Cook Csoport magyar leányvállalata, a Neckermann Magyarország egy egészséges cég, továbbra is folytatja működését.”

A " target="_blank" rel="noopener">tájékoztatót megjelentették az utazási iroda közösségi oldalán is. Úgy tudjuk, a magyar cég az osztrák érdekeltségű Thomas Cook leányvállalatához tartozik, és nem a brit társasághoz, ezért nem érinti a krízis.

LB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában