Helyi gazdaság

2016.05.11. 13:09

Mi vár vajon a magyar kötvénypiacra?

Budapest - A forinton lévő felértékelődés ellensúlyozásaként az MNB tovább csökkenti az alapkamatot.

Budapest - A forinton lévő felértékelődés ellensúlyozásaként az MNB tovább csökkenti az alapkamatot.

Megannyi hasonlóságot látni a cseh és a magyar gazdasági folyamatokban, így számolni kell azzal, hogy hamarosan hozzánk is beköszönthet a zéró kamatpolitika. Ez egyúttal a csökkenő kötvényhozamok végét is jelenti - mondják a K&H Alapkezelő szakemberei.

Jó célpont

A kedvező gazdasági folyamatok – bővülő GDP, évek óta csökkenő államadósság, szigorú költségvetési politika, alacsony infláció, évről-évre többletes folyó fizetési mérleg, küszöbön álló felminősítés – miatt egyre többször vonnak párhuzamot a magyar és a cseh gazdaság között. „Magyarország most kétségtelenül jó befektetési célpontnak tűnik, akárcsak a stabil Csehország. Eközben a külkereskedelmi többletnek, az EU-s forrásoknak és a külföldön dolgozó magyarok hazautalásainak köszönhetően masszívan többletes folyó fizetési mérleg természetes felértékelődési nyomást helyez a forint árfolyamára. A Magyar Nemzeti Banknak ugyan hivatalosan nincs árfolyamcélja, a gyenge forint exportösztönző hatása miatt azonban a jegybank a gyengébb forintban érdekelt” - mondta el Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

HBN

Címkék#kötvény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában