Helyi gazdaság

2015.12.23. 08:11

Miniszterelnökség: negyvenkét pályázó kapott támogatást a halászati operatív programban

Budapest - Negyvenkét kérelmet támogatott a Miniszterelnökség a halászati operatív program pluszforrásainak igénybevételére benyújtottak közül, összesen 415 millió forint értékben. A támogatást kizárólag gépbeszerzésre fordíthatják.

Budapest - Negyvenkét kérelmet támogatott a Miniszterelnökség a halászati operatív program pluszforrásainak igénybevételére benyújtottak közül, összesen 415 millió forint értékben. A támogatást kizárólag gépbeszerzésre fordíthatják.

A tárca keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: sikerrel zárult az a támogatási kör, amelyet november 20-a és 25-e között nyitottak meg. Közölték: negyvennyolc kérelem érkezett be a pluszforrások igénybevételére.

Mint írták, a Miniszterelnökség a 2007-2013 közötti európai uniós fejlesztési időszak forrásainak maximális kihasználásáért, valamint a technológiafejlesztésért döntött arról, hogy újabb támogatási kört nyit meg. Ennek köszönhetően a nyertes pályázók az akvakultúrával (tengeri és édesvízi növények és állatok kontrollált körülmények közötti termesztésével, illetve tenyésztésével) kapcsolatos termelő beruházásokra, a természetes vízi halászat, valamint a halfeldolgozás és értékesítés fejlesztésére nyújthatták be gépbeszerzési igényüket.

A rendelkezésre álló keretösszegből az igényelhető forrás az elszámolható kiadások legfeljebb 60 százaléka lehetett. Az új gépeket a nyertes ügyfelek december 31-ig szerezhetik be, és az elszámolható kiadások összegének legalább 50 százalékát el kell költeniük a beszerzés végéig - olvasható a közleményben. Hozzátették: a kifizetési kérelmeket legkésőbb január 5-ig, a beruházás üzemeltetéséről szóló igazolást pedig legkésőbb február 19-ig kell benyújtani.

Emlékeztettek arra, hogy a halgazdálkodási operatív programnak köszönhetően - amelyet az Európai Bizottság december 7-én hagyott jóvá -, az ország halgazdálkodásának fejlesztésére 2023-ig az előző időszakhoz képest 12 százalékkal magasabb összeg, mintegy 15,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában