Helyi gazdaság

2014.05.09. 14:54

Fidesz: a szocialisták egyenesen veszélyeztették a magyar munkahelyeket

Budapest, 2014. május 9., péntek (MTI) - A Fidesz szerint a szocialisták nem segítik, hanem veszélyeztetik a munkahelyeket a brüsszeli "áskálódásukkal".

Budapest, 2014. május 9., péntek (MTI) - A Fidesz szerint a szocialisták nem segítik, hanem veszélyeztetik a munkahelyeket a brüsszeli "áskálódásukkal".

A kormánypárt ezt pénteken arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselőjelöltje kijelentette: a közfoglalkoztatottak érdekeit is képviselni kívánja az Európai Parlamentben.

A Fidesz álláspontja szerint a szocialisták sem itthon, sem Brüsszelben nem álltak ki soha a közfoglalkoztatottak mellett, csak kihasználták őket.

"Simon Gábor bukott elnökhelyettesükkel az élen "éhségmeneteltették" őket és ha tehetnék, akkor újra segélyre ítélnék ezeket az embereket" - fogalmazott a kormánypárt. A közlemény szerint a Fidesz-kormány munkát és tisztességes fizetést kínál az álláskeresőknek, idén is havi átlagban 200 ezer ember közfoglalkoztatását biztosítja, 100 ezer általános iskolát vagy azt sem végzett álláskeresőnek pedig szakmát adott.

Ujhelyi István állításaival ellentétben, a szocialisták soha nem azon voltak, hogy nőjön a foglalkoztatás, hanem egyenesen veszélyeztették a magyar munkahelyeket a brüsszeli áskálódásukkal, a Magyarország ellen szervezett támadásaikkal és a fejlesztési pénzek felelőtlen költésével - írta a Fidesz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában