Már most rengeteg a jelentkező

2024.02.12. 10:03

Hőlégballonok festik meg az eget Hajdúszoboszlón, néhány hónap múlva indul a fieszta! – videóval

Idén májusban ismét megtartják a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivált.

Haon.hu

Hőlégballonos versenyt tartanak Hajdúszoboszlón május 17. és 19. között

Forrás: illusztráció / MW-archív

Hosszú kihagyás után idén pünkösdkor, május 17-19. között újra megrendezik a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivált Hajdúszoboszlón – jelentette be a városi televízióban Kovács Gergely. A fürdőváros alpolgármestere hozzátette, a fiesztára már most rengeteg csapat jelentkezett.

Komódi Gábor, a helyi hőlégballonozás ismert alakja a YouTube-on is elérhető videóban az esemény részleteit is megosztotta egy levegőbe emelkedett ballon kosarában állva. A pénteki beérkezés után megtartják a felkészülést, eligazítást a repülésre, az első felszállás jó idő esetén aznap 17.00-17.30-kor lesz. A tervek szerint szombat reggel 6 órakor tartják a következő repülést, majd gáztankolás és pihenés után 17.30-kor ismét a levegőbe emelkednek majd a ballonok, a napot pedig eredményhirdetés zárja.

Szombaton emellett, ugyancsak az időjárás függvényében a helyi csónakázótó közepén elhelyezett léggömbre kell majd rárepülniük a pilótáknak, aki pedig leveszi a lufit, ajándékkosarat kap majd.

Komódi Gábor hozzátette, a célpontokat, célkereszteket a város legnagyobb látványosságot nyújtó részein helyezik majd el. 

A Hajdúszoboszlói Hőlégballon Szakosztály Facebook-oldala a további részletekről későbbre ígért tájékoztatást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában