Szépkorú köszöntése

2024.01.31. 17:53

Vegyünk a kézbe egy pohár vörösbort és nevessünk nagyokat! – ezt tanácsolja a 95 éves István bácsi

Bakóczy István Péter ma már hanyagolja a táncolást, de a napjainkban is imád zenét hallgatni.

Nagy Emese

Bakóczy István Péter ma is nagyon szeret zenét hallgatni

Forrás: Kiss Annamarie

Mindene a humor Bakóczy István Péternek, aki január 31-én töltötte be a kilencvenötödik életévét. Ebből a jeles alkalomból köszöntötte őt szerda délután otthonában Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Mint megtudtuk, István bácsi Debrecenben született, két lánytestvére volt. Szülei jól menő vállalkozók volta, tavasztól őszig a Macson lévő tanyájukon tartózkodtak, télen pedig a Varga utcán található lakásukban éltek.

Tanulmányaim során mezőgazdasági végzettséget szereztem, de egyébként sokféle tevékenységet folytattam. Dolgoztam a vízműnél, agronómusként, illetve irodagéptechnikával is foglalkoztam

– hangsúlyozta az ünnepelt, aki úgy fogadott minket, hogy nem kilencvenötödik, hanem az ötvenkilencedik életévét ünnepli.

debrecen, idősköszöntés, 95, orosz aurélia
Bakóczy István Pétert 95. születésnapja alkalmából Orosz Ibolya Aurélia köszöntötte
Forrás: Kiss Annamarie

Így vélekedik elhunyt feleségéről

Fia – akivel István bácsi együtt él – a Haonnak elmondta, édesapja az agrár végzettsége mellett erős műszaki vénával is rendelkezik, 40 éves korában visszaült az iskolapadba, és ilyen irányú tanulmányokba kezdett. Nyugdíjazásáig a debreceni Medicorban dolgozott elektronikai területen, de utána is aktív maradt, tovább dolgozott még néhány évet. Feleségével 1963-ban házasodtak össze, két fiú gyermekük született, de ma már csak István bácsi örülhet az utódoknak – egy unokának, illetve egy dédunokának –, ugyanis kedvese 1999-ben elhunyt.

Balatonbogláron ismerkedtem meg a feleségemmel, nagyon szép nő volt, egyből megakadt rajta a tekintetem. A gyönyörű zöldesbarna szemeibe azonnal beleszerettem, igazán kacéran tudott vele nézni és kacsintani. Mondhatni teljesen más személyiségek voltunk, de talán éppen ezért illettünk egymáshoz, ránk tényleg igaz volt, hogy az ellentétek vonzzák egymást

– hangsúlyozta István bácsi. Itt megjegyezte, fontos kiemelnie: a Bakóczy család nagy múlttal rendelkezik Debrecenben. – Felmenőim között főbírók, szenátorok voltak. Hajdúböszörményben a Bakóczy Endre utca őrzi elődjeim emlékét – fogalmazott.

debrecen, idősköszöntés, 95, orosz aurélia
Az ünnepelt szívesen beszélt az életéről 
Forrás: Kiss Annamarie

Egy pohár vörösbor és nevetés gyógyír mindenre

Továbbá megosztotta velünk, egyáltalán nem válogatós, minden ételt szívesen fogyaszt. Nem egy idegeskedős fajta, vele nehéz volt mindig is összeveszni, nyugodt embernek tarja magát. Sokat jelentenek számára a barátok, feleségével társasági életet éltek. 

Általában mindig nálunk gyűltünk össze, jöttek a barátok, sokszor volt tele a ház, aminek nagyon örültünk. Az sem volt ritka, hogy táncra perdültünk. A mai napig imádom a zenét, szeretek zenehallgatás közben visszagondolni az elmúlt évtizedekre, szép volt, és eseménydús. A táncolás sem állt tőlem távol, órákon át képes voltam mulatni, igaz, az ma már nem megy, így marad a dúdolászás

– tette hozzá mosollyal az arcán.

Sok helyen járt a világban, fiával is többször utazott, egyik kedvenc úti célja Erdély, legalább százszor megfordult már ott, de volt szerencséje megtapasztalni, milyen az élet Cipruson, Spanyolországban, Olaszországban, Ukrajnában, Szlovéniában stb. 

A humor és a nevetés gyógyír mindenre, és persze egy pohár vörösbor – ha ez mind megvan, akkor nagy baj nem lehet

– fogalmazta meg a hosszú élet titkát István bácsi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában