Szívet melengető történet

2024.01.26. 17:21

Korábban rémsztorikat hallott a MÁV-ról, most szívet melengető dolog történt a debreceni nővel

Kiss Panna a Haonon keresztül üzen azoknak a vasúti dolgozóknak, akik a minap egy igazán kedves gesztust tettek.

Nagy Emese

Rossz vonatra szállt a nő

Forrás: Napló-archív

Az elmúlt időszakban egyre több cuki, szívet melengető történetet osztanak meg egymással az emberek a közösségi média platformokon, így tett Körtvélyessy Éva is csütörtökön este. A Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban tett közzé egy sztorit, aminek igaz, nem ő volt a főszereplője, azonban úgy gondolta, felhívja a csoporttagok figyelmét arra: vegyük észre a jót is!

Rossz vonatra szállt

„Tegnap délután 13:58-kor indult egy vonat Debrecenből Mátészalka felé. Felszállt rá egy fiatal nő. Jött a jegyvizsgaló, aki szólt neki, hogy vagy rossz vonatra szállt, vagy pedig nem jó irányba vette a jegyet – erre a nő rávágta, hogy Nyíregyházára szeretne utazni. A jegyvizsgaló felvilágosította, alapesetben átszállhatna Apafán, de ez a vonat sajnos nem áll meg ott. Az utas nagyon sajnálta, de mondta, akkor a következő állomáson leszáll, és majd lesz vele valami, majd megoldja valahogy. A jegyvizsgaló elment, majd pár perc múlva visszajött azzal, hogy beszélt az illetékesekkel, és megáll a vonat Apafán, a lány pedig simán át tud szállni a Nyíregyháza felé tartó vonatra. Így is történt, a mozdony megállt, az utas leszállt, és szépen haladt mindenki tovább a dolgára. Nincs ebben semmi különös, csak gondoltam, ha a rosszat mindig észrevesszük, akkor néha a jót sem árt” – áll a bejegyzésben, amire közel egy nap alatt 5 ezer reakció és több száz hozzászólás érkezett.

Együttérző emberek

Megkerestük a poszt létrehozóját, aki a Haonnal megosztotta, azért döntött úgy, hogy másoknak a tudtára adja a történteket, mert úgy látja, manapság mindenki csak szidni tud: a boltos nénit, a késő vonatokat, a goromba a buszsofőrt, vagy hogy nem együttérzőek az ápolók. 

Körtvélyessy Éva mégsem ezt tapasztalja.  „Igaz, hogy közel 20 év után először ültem vonaton (a lányom kolis lesz, vele szokjuk most a közlekedést), de én azt gondolom, ha mi normálisan állunk az emberekhez, akkor visszafelé is hasonló érkezik. Sok esetben ezt látom. Reggel óta kapok kedves kis üzeneteket, milyen jó, hogy megírtam a posztot. Azok, akik a vasútnál, egészségügyben dolgoznak, rengeteg emberrel találkoznak, és nyilvánvalóan nekik sincsen mindig pozitív tapasztalatuk. 

Éppen ezért, ha hasonló esettel találkozunk, akkor jó hangot adni neki, hátha eljut hozzájuk, hogy olyan dolgokkal teszik szebbé mások napját, ami egyébként nem kötelességük 

– fogalmazott.

Szeretné megköszönni nekik

Nem sok idő kellett ahhoz, hogy az eset főszereplője, Kiss Panna is megjelenjen a hozzászólok között, aki portálunkon keresztül kívánja megköszönni a kalauz és a mozdonyvezető kedvességét, segítségét. – Őszintén szólva, nagyon jólesett, nem gondoltam volna, hogy megállnak. Amikor a tudomásomra jutott, hogy egyáltalán nem ott fog megállni a mozdony, ahogy én azt elterveztem, abban a pillanatban már az járt a fejemben, vajon hol fogok kikötni, kitől (melyik családtagomtól, barátomtól) kérjek segítséget – emelte ki. Hozzátette, örül annak, hogy Éva megírta, hogyan is viszonyultak hozzá a társaság munkatársai. 

Velem még ilyen cuki dolog sose történt, amit tettek, az valóban emberségből jeles. Hallottam már rémsztorikat a MÁV-ról, de megnyugszik ilyenkor az ember, vannak még jó, érző emberek, akik a másik helyzetébe tudják képzelni magukat. Nagyon benéztem, hol áll meg a vonat, de hihetetlenül rendesek voltak, nagyon köszönöm még egyszer nekik 

– üzent a jótevőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában