Közös program

2023.10.30. 11:07

Fogyatékkal élőknek tartottak jótékonysági halloweenpartit Debrecenben

A rendezvény bevételével a Szívünk Hangja Alapítványt támogatták.

Dandé Melinda

Forrás: Szellőrózsa Integrált Szociális Intézmény

A Helen Doron English Debrecen nyelviskola szervezett jótékonysági halloweenpartit a Szívünk Hangja a Fogyatékkal Élőkért Alapítvány részére október 27-én.  

Sőrés Gabriella, a nyelviskola vezetője évek óta kapcsolatban áll az alapítvánnyal, ami a Szellőrózsa Integrált Szociális Intézmény lakói megsegítése céljából jött létre. 

Nem hiszek a véletlenekben. Két tanulónk édesanyja, mint később kiderült, a székhelyintézmény egyik vezetője. Szoros baráti viszony alakult ki kettőnk között, melyből 6 éve tartó szoros intézményi támogatás is létrejött

– mondta Sőrés Gabriella. A nyelviskola tanulói és tanárai számos közös ünneplésen, rendezvényen, pályázaton vannak már túl az integrált intézménnyel, amely közel 250 fő súlyosan-halmozottan fogyatékkal élő, szenvedély- és pszichiátriai beteg teljes körű ellátását biztosítja. 

A nyelviskolában 500 diák tanul jelenleg, élményalapú angol nyelvoktatással, 0-19 éves korig bárki bekapcsolódhat. A legutóbbi jótékonysági halloweeni bulit a Hanna Kincsében tartották, melyen 60 diák vett rész. Játékos programok, jelmezverseny, bábszínház, töksüti-szépségverseny várta az érdeklődőket. Az önfeledt kikapcsolódás mellett jótékonykodtak is, hiszen a „rém jó" sütemények, zsákbamacskák, az integrált intézmény lakóik által, kézzel készített egyedi kézműves termékek megvásárlásával támogatni lehetett a Szívünk Hangja Alapítványt. 

debrecen halloween
Forrás: Szellőrózsa Integrált Szociális Intézmény

– Nagyon hálásak vagyunk, hogy a nyelviskola minden évben gondol ránk, érezzük, hogy Gabi nem engedi el a kezünket, mindig kitalál olyan eseményeket, amelyekkel támogat minket – emelte ki Balogh Anikó, az alapítvány elnöke. Remélik, ez a szoros együttműködés még nagyon sokáig fog tartani, hiszen a civil szervezeteknek szükségük van ilyen nagylelkű emberekre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában