Showtánc

2023.06.25. 14:22

Megvédheti a világbajnoki címét Szilágyi Judit

Forrás: Unity For Passion Dance Fest International Cup

A hajdúsámsoni világbajnok showtáncos Szilágyi Judit megvédheti címét a Rómában októberben megrendezésre kerülő World Dance Championship versenyén.

A kijutási lehetőséget a szezonzáró verseny hozta el számára, ugyanis a Szigetszentmiklóson megrendezett háromnapos Unity For Passion Dance Fest International Cup versenyen mazsorett Twirling felnőtt kategóriában az E.M. koreográfiájával, illetve az Open szintén felnőtt kategóriában a nemrég debütált Hybrid koreójával elnyerte az első helyezéseket.

A dupla győzelem eredményeként októberben megvédheti világbajnoki címét Rómában. – Hatalmas boldogság tölt el, hisz ez egy világbajnokság kvalifikációs versenye volt, és mindkét koreográfiámmal sikerült kijutást nyernem az októberi világbajnokságra Rómába, ahonnan tavaly világbajnokként térhettem haza. Idén pedig a címvédés a cél. Mindez nem lehetne a szüleim támogatása nélkül – árulta el Judit.

A táncos koreográfiáit saját maga építi fel, önmagát készíti a megmérettetésekre. A nyár számára a versenyzést illetően ennyi volt, de szeptembertől új koreográfiákkal tervez visszatérni.

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában