Nyílt nap

2023.05.25. 11:24

Hasznos tudással lettek gazdagabbak a szülés előtt álló kismamák

A nagy érdeklődés miatt a jövőben évente többször is szervezhetnek nyílt napokat a kismamáknak.

Forrás: Debreceni Egyetem

A szülőszobába és a gyermekágyas részlegre is betekinthettek azok a szülés előtt álló kismamák, akik részt vettek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának nyílt napján. Az intézmény szakemberei többek között a fájdalomcsillapításról, a kötelező szűrővizsgálatokról tájékoztatták az érdeklődőket, emellett tanácsokat adtak az otthoni babaápolással kapcsolatban is. A programot a születés hete országos rendezvénysorozat részeként szervezték meg kedden és szerdán - írja az unideb.hu

Több százan vettek részt a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika nyílt napján. Kedden a Nagyerdei Campuson, szerdán pedig a Kenézy Gyula Campuson várták az érdeklődőket. Mindkét helyszínen a klinika orvosai, szülésznők, szaktanácsadók, védőnők tájékoztatták a kismamákat, és válaszoltak a gyermeket váró párok kérdéseire.  

Forrás: Debreceni Egyetem

– A klinikán hagyománya van a hasonló rendezvényeknek, de a koronavírus-járvány miatt hosszú ideig nem szervezhettünk ilyen intézménylátogatást. Örülünk, hogy ismét fogadhatjuk a szülés előtt álló kismamákat, itt ugyanis első kézből szerezhetnek információt a szüléssel, a szoptatással, a szűrővizsgálatokkal vagy a babaápolással kapcsolatban, ezzel talán csökkentve szorongásukat, bizonytalanságukat. A klinika számos részlegét meglátogathatják, ahol felkészült szakembereink kalauzolják az érdeklődőket és minden kérdésükre válaszolnak – mondta a rendezvény keddi megnyitóján Krasznai Zoárd, a DE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.

A látogatókat 10-12 fős csoportokban kísérték végig az intézményen. A kismamák betekinthettek a terhes- és az ultrahang ambulanciára, valamint a szülőszobába, ahol többek között a vajúdással és a fájdalomcsillapítással kapcsolatban kaptak tájékoztatást a klinika szakembereitől. A kismamák a gyermekágyas részleget is megismerhették, és azt is megtudhatták, mit érdemes magukkal vinniük a bent tartózkodás idejére.

Forrás: Debreceni Egyetem

A szaktanácsadóktól pedig a szoptatással, a szűrővizsgálatokkal, a hazabocsátással és az otthoni babaápolással, például a pelenkázással, a fürdetéssel és a köldökellátással kapcsolatban hallhattak hasznos információkat.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában