Betekintés a pilótafülkébe

2022.11.25. 10:00

Így még sosem láthattál landolást a debreceni reptéren - videóval

Így néz ki az Embraer 120-as pilótafülkéjéből egy debreceni landolás.

Forrás: Facebook/Aeroexpress

Lehet több alkalommal is landoltál már a debreceni reptér betonján, ám a leszállást ebből a szögből még biztosan nem láthattad - kivéve persze, ha pilóta vagy simán egy nagyon szerencsés ember nem vagy. 

Szerencsére egy videó segítségével bepillantást nyerhetünk a kulisszák és a pilótafülke ajtaja mögé, így eddig soha nem látott szögből élhetjük át a landolást.

Miközben a pilóták folyamatosan csökkentik a magasságot, a földet érés előtt közvetlenül leveszik a hajtóművek teljesítményét, kissé megemelik a gép orrát, ezzel elkoptatva a sebességet: „kilebegtetik“ a repülőgépet, amely során a futóművek puhán érintik a 2500 méter hosszú futópálya betonját - derült ki az Aeroexpress légitársaság közösségi oldalán megjelent bejegyzéséből. Az intenzív fékezés az utasszállító gépek esetében nem csak a futóművekkel, hanem a hajtóművekkel is történik, mégpedig az ellentétes vonóerőt biztosító „reverz” aktiválásával.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában