Gasztro

2022.10.14. 19:42

Főszerepben a darukonyha: különleges receptversenyre hív a Hortobágy, még nem késő jelentkezni!

Idén is meghirdették a Darukonyha Receptversenyt, vasárnap éjfélig még lehet jelentkezni.

Október 22-én rendezik meg a hortobágyi Szent Dömötör-napi behajtási ünnepet és a darufesztivált, ahol kiemelt hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára. A Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóság ezért idén is meghirdette a Darukonyha Receptversenyt, hogy egy kis nemzetközi kitekintést is adjanak a rendezvénynek, hiszen a darvak országokat és kontinenseket kötnek össze vonulásuk során – közölte honlapján a park.

A versenyre bárki beküldheti receptjeit, amennyiben megfelel a most következő feltételeknek.

Három kategóriában lehet részt venni: előétel vagy leves, főétel és desszert. A receptben kötelező felhasználni a kölest, és még legalább egy alapanyagot, ami a daru étrendjében is szerepel: kukorica, napraforgó, árpa, búza, zab, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, apró hal, rizs vagy hajdina.

A régi, hagyományos receptek felhasználása előnyt jelent, vegetáriánus és vegán recepteket is várnak.

A jelentkezési határidő október 16. éjfél, kategóriánként az első három helyezett és a legtöbb közönségszavazatot elnyerő versenyző díjazásban részesül. Az első helyezett főételből és desszertből készült kóstolót a rendezvényen is meg lehet majd találni.

További részletek itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában