Fotókon a hétvégi kiállítás

2022.01.17. 18:07

Az esküvőkön is hódít a szuperhősös torta

A ruháktól a virágokon át a tortáig minden a pár személyiségéből fakad.

Nem csak finom, kreatív tortákat is sokan kérnek | Forrás: Molnár Péter

A boldogító igen. Mindenkinek másként jelenik meg a fejében az esküvőről szőtt gondolat. De mire is kell figyelni? Milyen trendek jelentkeztek az elmúlt években a magyar esküvői piacon? A hétvégén rendezett XXII. Debreceni Esküvői Kiállítás és Vásár során utánajártunk, mire számíthatnak a házasodni vágyók.

Gombos Gréta és Fazekas Bence nyáron esküsznek meg. Mint elmondták, bár 130 főt számláló lakodalmuk nem számít kis méretűnek, a természetközeli, letisztult stílust szeretnék viszontlátni a dekorációban. – Egy lány számára az esküvői ruha és maga a helyszín talán az első és legfontosabb intéznivaló ilyenkor, azokhoz mérten lehet kiválasztani a további szolgáltatókat – mondta Gréta. Demeter Dorina családja 26 éve készít férfiöltönyöket, két éve pedig menyasszonyi, valamint menyecskeruhákat is forgalmaznak. Mint elmondta, változó a párok preferenciája, egyéntől függ, hogy letisztult vagy látványosabb ruhát választanak maguknak. 

Van, aki előre megszerzi a kívánt öltözéket, és akad olyan is, aki az utolsó pillanatban vásárol. Bérelni nagyjából 280 ezer forintba kerül, míg a megvásárolt darabok gyakran 350-400 ezer forintért kelnek el a menyasszonyi ruhákból. A kerettől és az érzelmi értéktől is függ, hogy ki tartja meg magának a menyegzőn hordott darabokat, és ki nem

 – mondta a szakember, aki a hölgyeknek azt javasolja, mindenképpen próbáljanak ruhákat, ne ragaszkodjanak egy elképzeléshez, mert az előre megtervezett szín-, fazonválasztás nem biztos, hogy illik majd hozzájuk. – Bár a fekete öltöny-fehér menyasszonyi ruha kombinációk is jól mennek, de előbbiből a homokszín, a smaragdzöld, a kék is népszerű, míg utóbbiból a törtfehér vált divatossá – emelte ki Demeter Dorina.

Demeter Dorina szerint változó, hogy letisztult vagy látványosabb ruhát választanak | Forrás: Molnár Péter

Csohány Jánosné szintén családi vállalkozásban kreál mesés tortákat a nagy napra. Mint mondta, az elmúlt években a díszesebb, burkolt verziók voltak divatosak, most azonban inkább a hagyományos, krémes torták, illetve a naked cake felé dőlt el a népszerűségi mutató. – Nyáron a joghurtos, gyümölcsös, mascarponés, míg télen a csokoládés, nutellás ízek a legkeresettebbek. Különleges alapanyagokat is kérnek olykor: mogyoró- vagy mandulaliszttel készült piskótát, esetleg cukor-, laktóz-, gluténmentes tortákat.


Meglepő lehet ugyan, de a 2021-es év divatcikke a szuperhősöket mintázó esküvői torta volt. Gavallér Fanni virágbolt-tulajdonos szintén foglalkozik esküvői dekorációval. Kifejtette, a párok manapság szeretik a pasztellszíneket keverni, a legnagyobb trendnek mégis a greenery stílus (letisztult fehér színvilág elegáns zöld, fűzött növényekkel) mondható. Igaz, ez az emberek személyiségétől is függ. – A selyemből készült művirágok is divatosak, de az élő változat még mindig gyakoribb (boglárka, rózsa, liziantusz, bazsarózsa, frézia, szegfű) – mondta. 

 

PSZ
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában