Idén nem maradt el

2021.09.25. 20:12

Alma tízóraira, Mirigy uzsonnára – nádudvari dzsemborin jártunk

A generációk összehozása idén is kimondott céljuk volt a nagycsaládosoknak.

Fotó: Marján László

Nádudvar egyik legnépesebb civil szervezeteként igyekeznek példát mutatni, hogy vonzóvá tegyék a sokgyermekes életformát – mondta megnyitó beszédében Burkovics Lajos, a „Mindent a családért” Nádudvari Nagycsaládosok Egyesületének háromgyermekes elnöke az általuk szervezett „Generációk találkozása” elnevezésű dzsemborin szombaton. A két éve életre hívott, de a pandémiás helyzet okán tavaly elmaradt összejövetelen Maczik Erika polgármester – úgy is, mint három gyermek édesanyja – örömét fejezte ki, hogy három generációnyi helybélit is meg tudnak mozgatni.

Burkovics Lajos, a „Mindent a családért” Nádudvari Nagycsaládosok Egyesületének elnöke | Fotó: Marján László

A legkisebbek rögtön az Alma Együttes koncertjével hangolódtak a tízórai megnyitót követően. Helyi fellépők sora, Pinczés Brigitta, Kiss Virág, a Szociális Szolgáltató Központ énekkara és táncegyüttese mellett a Kéknefelejcs Citerazenekar szórakoztatta a nézőket.

Tripla apák

A beléptetésnél Buczi Gáborné Ibolya mellett a másik polgárőr – az iskolai tanítási napokon rendszeresen zebraszolgálatot adó – Beke Antal, két ikerlány és egy fiú édesapja segítette a zökkenőmentes, több száz főt magába foglaló regisztrációt.

Szintén polgárőr, tripla apa, továbbá önkormányzati képviselő Pető József, aki az egyik sátor berendezésénél segédkezett éppen odaérkezésünkkor. A nap végére az ő gyermekei is mind kipróbálták a nekik szóló attrakciókat: a népi játékok mellett dodzsemeztek és ugrálóváraztak. Úgy vélte, a remek, napsütéses időjárás és a programok sora egyaránt hozzájárult a nap sikeréhez.

Sok gyermeknek szerzett örömet az arcfestés | Fotó: Marján László

A délutáni fő attrakció, az Irigy Hónaljmirigy-koncert mozgatta meg a legnagyobb tömeget, ami után még jó hangulatú gyermeki játszódások és szülői beszélgetések zajlottak levezetésképpen.

Marján László

Borítókép: Az Alma Együttes a gyerekek mellet a szüleiket is bevonta interaktív koncertjébe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában