a szakember szemével

2021.09.20. 15:35

Milyen ápolásra szorul hajunk?

Ne szégyelljük megosztani fodrászunkkal a problémáinkat!

Érdemes gondot fordítanunk arra, hogy kellő gyakorisággal vágjuk a hajunkat | Fotó: MW-archív

Fotó: Bús Csaba

Bármennyire is nyárérzetünk van, nyakunkon az ősz, éppen ezért ideje elgondolkodnunk, hogy az elkövetkezendő hetekben milyen hajápolás mellett döntünk. Tudniillik, hajkoronánk is másfajta ápolásra szorul a különböző évszakokban. Bereczki Andrea fodrász mindenképpen azt ajánlja, ne várjuk meg, amíg az időjárás egyik napról a másikra elromlik.

– Lassan magunk mögött hagyhatjuk a hosszú, forró nyarat, így érdemes egyre ritkábban hajat mosni, hogy megelőzzük a fejbőr korpásodását. Soha nem lehet elégszer elmondani, a balzsam használata ugyanolyan fontos, mint a samponé, illetve az sem túlzás, ha hajvégápolóval is bedörzsöljük a nedves tincseinket – ez azért is fontos a nyári időszak után, mert a hajunk megfáradt, ilyenkor szeptemberben, októberben sokkal töredezettebb, így még inkább ápolásra szorul – mondta.

Érdemes gondot fordítanunk arra, hogy kellő gyakorisággal vágjuk a hajunkat | Fotó: MW-archív

Érzékeny fejbőr

A szakember megjegyezte, nem mindegy, hogy festett vagy natúr hajról beszélünk, ugyanis ezek különféle gondozást igényelnek. Emellett tudnunk kell, mennyire érzékeny a fejbőrünk, ugyanis egy túl erős hajszesz is hamar problémát okozhat – emiatt is szükséges szakember véleményét, segítségét kérni. – A legtöbben azt hiszik, nyáron kell a leginkább védeni a frizuránkat az erős UV-sugárzás miatt, holott a hűvösebb időkben ugyanúgy oda kell figyelni rá: az alapos hajszárítás elengedhetetlen, illetve ha tehetjük, akkor egy héten maximum kétszer mossuk meg a fejbőrt. Ősszel és télen sokan sapkát húznak a fejükre, főleg a férfiak, így nekik még inkább ügyelniük kell arra, hogy mellőzzék a reggeli haj- és fejbőrápolást – fűzte hozzá, illetve kitért a többeket érintő egészségügyi problémákra is. – Ne féljünk tanácsot kérni! – nyomatékosított. – Többször tapasztalom, hogy a vendégek szégyellik megosztani még a fodrászukkal is a gondjaikat – hajhullás vagy töredezés –, pedig a legtöbb megelőzhető. Továbbá a gyakori hajvágásról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen könnyen lehet, hogy nem áll fenn egyéb egészségügyi rendellenesség, egyszerűen hosszú évek teltek el azóta, hogy fodrásznál jártunk – fogalmazott.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában