Egészség

2021.05.17. 12:44

Ritkán szokott „bűnözős” napokat tartani Ménes Anita

A maratonista szerint néha szükség van ilyen alkalomra.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Ahogy az ember nézegeti az internetet, valljuk be, sokszor bukkan érdekességekre. Ezúttal azon szerencsések közé tartozunk, hogy mi is így jártunk! Az egyik debreceni pizzéria mindennap kisorsol egy pizzát. A héten pedig a győztesek között szerepelt Ménes Anita debreceni hegyi futó. Megkérdeztük, hogy sportolóként vajon belefér-e a tészta és a szénhidrát a mindennapjaiba.

– Ritkán muszáj tartani úgynevezett bűnözős napokat – kezdte a Naplónak a maratonista. – Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha ilyesmit eszem, akkor az edzéseken többet dolgozom, hogy ne látszódjon meg a plusz – mondta mosolyogva Ménes Anita. Szavai szerint aznap már csak azért is jól jött számára a potya vacsora, mert egész nap azon gondolkodott, hogy mit kell este ennie.

– Abból a szempontból könnyebb helyzetben vagyok, mint egy átlagember, hogy rengeteget futok, így elvileg nem nagyon volna szabad, hogy megviselje a szervezetemet néha-néha egy kicsivel több szénhidrát. Egyébként mindig odafigyelek az étkezésemre (is), persze a bűnözős napokat kivéve. Ilyen ritkán van, de nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy most nagyon jól jött – mondta.

Az egyébként Ménes Anita formájából is kitűnik, hogy valóban ritkán csúszik be egy-egy lazább nap az életébe az étkezéssel kapcsolatban. De kivel nem történik meg olykor-olykor?! A sportoló, aki egyébként főállásban könyvelő, végül azt is elmondta, hogy nem igazán szokott nyereményjátékokon részt venni, ezenkívül mindössze egyszer próbálkozott egy tévés játékban, de nem igazán az a szerencsés alkat ilyen szempontból: – Ha éppen meglátok egy-egy jobbnak tűnő nyereményjátékot, akkor előfordul, hogy megpróbálkozom Fortuna asszony kegyeivel, de nem jellemző. Ebben az esetben is egy barátnőm szólt, hogy nyertem.

PALÁNKI ISTVÁN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában