Tippek Rákóczi Feritől

2021.05.24. 13:49

A nagyhegyesi Kráter-tó is szerepel a hazai grilltérképen

Az ország 56 legjobb tűzrakó helyét tartalmazó térképét állította össze az egyik konzerv- és fagyasztott zöldségeket forgalmazó vállalat.

Fotó: Napló-archív

A grillszezonra olyan helyeket listáztak, ahol nem csupán sütögetni lehet, hanem rövid sétával vagy nagyobb túrával lefojthatjuk a frissen elkészített fogást. A térképen nemcsak a grillezésre alkalmas pontok tűnnek fel hazánk legkülönbözőbb részein, hanem Rákóczi Feri grilltippjei, valamint általános tűzrakási tanácsok is segítenek a tervezésben. Az ismert műsorvezető a konyhában igen tevékeny, Debrecenben is több ízben járt már gasztronómiai rendezvényen, ötletei igen hasznosak lehetnek.

Rákóczi Feri | Fotó: MW-archív

A hiánypótló grilltérképre gondos válogatás után hat Pest megyei és ötven vidéki tűzrakó hely került fel. Ezek olykor ismert és közkedvelt kirándulóhelyek mentén találhatók, olykor pedig csendes, rejtett zugokat rejtenek. Az aktuális tűzrakási szabályokat figyelembe véve szabadtéri sütéssel nemcsak nehéz, fűszeres grillhúsokat, de egészséges, finom és tápláló köreteket és salátákat is érdemes fogyasztanunk, főként, ha beköszönt a meleg, fülledt nyár. A grillhúsok és kolbászkák mellé – vagy akár helyettük is – isteni grillzöldségeket készíthetünk, szuper salátákat üthetünk össze, és egészen új ízvilágokat fedezhetünk fel.

A térképre felkerült a Debrecentől nem messze, csaknem 22 kilométerre található nagyhegyesi Kráter-tó, mely 1961-ben egy gázkitörés következtében jött létre. Bár tragédia szülte, mára kedvelt túrahely, könnyen megközelíthető autóval és kerékpárral is. Nem véletlenül lett a megye népszerű kirándulóhelye, hiszen a múltja érdekes, a jelene szemet gyönyörködtető, a tavat körülölelő magas fák pedig garantálják a hűs árnyékot. A kihelyezett főzőhelyek és padok remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak, ezért is kerülhetett fel a hazai grilltérképre.

HBN

Borítókép: A nagyhegyesi Kráter-tó a megye egyik kedvelt kirándulóhelye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában