Mentálhigiénés Napok

2020.10.05. 12:21

A lelki egészség a pandémia idején különösen fontos

A járványveszély miatt idén online rendezi meg a lelki egészség világnapjához kapcsolódva a Mentálhigiénés Egyetemi Napok (MEN) programsorozatát október 6-9. között a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja a Lelkierő Egyesülettel közösen.

Fotó: Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem az országban elsőként hozta létre 2001-ben a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központot azzal a céllal, hogy szakszerűen segítse, támogassa a lelki gondokkal küszködő, illetve a fogyatékossággal élő hallgatókat a tanulásban és mindennapi életükben egyaránt.

A 2020/21-es tanévben csaknem 300 fogyatékossággal élő – látás-, hallás, vagy mozgáskorlátozott, kommunikációban akadályozott – hallgatót regisztrált a központ a Debreceni Egyetemen, de a szakemberek szerint bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, akár beilleszkedési nehézségek, párkapcsolati, vagy életvezetési problémák, esetleg lelki egészséggel kapcsolatos gondok miatt, amikor fontos lehet a szakemberek által nyújtott támogatás – olvasható az egyetem honlapján.

A lelki egészség világnapján a szervezők arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos odafigyelni a mentális problémákra, a lélek egészségére, különösen a mostani, pandémiás időszakban.

A XVIII. Mentálhigiénés Egyetemi Napok keretében a Párkapcsolati Szabadegyetem a szeretteinkkel a valóságban és az online térben töltött idő problémáit boncolgatja, a Mentálhigiénés Filmklub a „Bármicvó fiúk” című alkotást tűzte műsorára, emellett kerekasztal-beszélgetések, a külföldi hallgatók gondjaival foglalkozó fórum is várja az érdeklődőket.

Ebben az évben jubilál az immár 15. alkalommal megrendezett Mentál Labdarugó Kupa, és a Debreceni Egyetem fogyatékosügyi koordinátorai is megrendezik szakmai műhelytanácskozásukat.

A MEN részletes programja és rendezvények elérhetőségének linkje a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának oldalán, ide kattintva található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában