Sminktrendek és pandémia

2020.09.13. 16:21

Ne vigyünk fel alapozót, ha maszkot viselünk!

Idén közkedveltek a barack, bézs, barna színek, illetve ezek különböző árnyalatai.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ahogyan az évszakok váltják egymást, úgy cserélődik a ruhatárunk. Azonban nemcsak a viseletünkre hat az időjárás-változás, hanem a sminkünkre is. Karaszek Fruzsina kozmetikussal beszélgettünk az őszi smink­trendekről, a közízlésről, illetve arról, hogy a kötelező maszkhasználat idején hogyan ápoljuk bőrünket. – Általánosságban elmondható, hogy nyáron előtérbe kerültek a csillogó szemhéjfestékek, az erősebb pigmentek, a merészebb highlighterek, valamint a strasszkövek. Nyáron nem volt fesztiválszezon, de a neonszínek így is megjelentek, ha figyelemmel követjük az influencerek tevékenységeit, akkor láthattuk, hogy merészebb színű sminkeket használtak idén nyáron. A melegebb napokon sokan kerülik az alapozók, púderek használatát, amit jól is tesznek, mivel ezek eltömítik a pólusainkat, a bőrt nem engedik lélegezni, azonban ősszel újra kiemelt szerepet kapnak – avatott be a trendekbe.

Többszöri arctisztítás

A kozmetikus elárulta, ősszel a hölgyek előszeretettel használják a barack, bézs, barna színeket, illetve ezek különböző árnyalatait. Továbbá a mattrúzsok is kelendőbbek a csillogó szájfényekkel szemben. – A burgundi és a bordó mellett az imént említett színek is dominálnak az ajkakon, de természetesen a hidratáló ajakápolók ilyenkor a legnépszerűbbek. A 2020-as sminktrendek közt egyaránt szerepelnek a száj-, illetve a szemhangsúlyos sminkek is, kifejezetten a füstös szemek – mondta, majd a maszkhasználatra tért ki.

„Az alapozók, púderek alkalmazását mindenképpen kerüljük, ha szájmaszkot használunk, hiszen ebben az esetben a bőrlégzés alapból gátolttá válik.”

– Sokaknak a munkája is megköveteli a maszkviselést, sajnos van, hogy egész nap viselik, ettől megjelenhetnek pattanások és mitesszerek az arcon. Ezért is ajánlanám a többszöri arctisztítást, valamint a hidratálókrémek használatát – fűzte hozzá.

Bőrhibák kialakulása

Manapság igen sok fiatal lány sminkeli magát, ezért is tettük fel a következő kérdést: mikortól szükséges a sminkhasználat? – Nyilvánvalóan a tizenéves lányoknál egyáltalán nem szükséges, sőt, nem is ajánlott a különböző sminkek használata. Sokan nem is tudják szépen felvinni, továbbá nem megfelelő sminkanyagokat használnak hozzá, ami tovább is ronthatja a bőr állapotát: pattanások, bőrhibák kialakulása – hangsúlyozta, ezután részletezte a sminkelés alapvető lépéseit.

– Mindenféleképpen az arctisztítás az első, utána pedig egy jó minőségű alapozót kell felvinni az arcra – bőrtípusnak megfelelően kell választani, ugyanúgy, mint a púdert. A mindennapokra szempillaspirált szoktam ajánlani, egy kevés szájfénnyel, de a különböző tusok, illetve szemceruza használatát inkább mellőzzük – mondta végül.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában