sorsdöntő kérdések

2020.07.11. 13:56

Pozitív hozzáállás és őszinteség: egy jó párkapcsolatnak ez az alapja

Erdei Anita és párja mindent megbeszélnek, és az élet összes területén támogatják egymást.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Napló-archív

– Ahhoz, hogy egy kapcsolat jól működjön, két ember pozitív hozzáállása szükséges, emellett pedig az őszinteség az, ami elengedhetetlen. Nem szabad, hogy tabutémák mérgezzék a kapcsolatot, a párommal próbálunk mindent megbeszélni, hogy végül meg tudjuk hozni közös döntéseinket – avatta be a Naplót magánéletébe Erdei Anita, a derecskei származású, kétszeres édesanya.

– A jövőben csak akkor vagyunk képesek támogatni a párunkat, ha „mindent” tudunk róla, ismerjük az erősségeit, gyengeségeit. Akkor teljes egy párkapcsolat, ha a felek kiegészítik egymást – mondta.

Hétköznapi teendők

A derecskei fiatal édesanya az otthoni teendőket látja el, amióta megszülettek iker­gyermekei, azóta igencsak felgyorsultak körülötte az események, azonban arra mindig szán időt, hogy a párjával megbeszéljék a mindennapi dolgokat. – A párom a munkából általában este ér haza, akkor pedig először a gyerekeké a főszerep, majd azután szoktunk a hétköznapi teendőkről egyeztetni, amikor a kicsik elaludtak. Mindig átbeszéljük az aznapi dolgokat: mivel foglalatoskodott, hogyan telt a napja – fűzte hozzá.

Eltérő igények

Anita és párja közös kasszán élnek, és megpróbálják azt beosztani, ami éppen van. A legtöbb emberhez hasonlóan ők is arra törekednek, hogy minél több pénzből tudjanak gazdálkodni, azonban megelégszenek azzal is, ami adatik.

– Minden nagyobb kiadást megbeszélünk, persze a napi költségeket nem, amit élelmiszerre, tisztítószerre fordítunk. Ha már egy drágább cipőről vagy ruhadarabról van szó, akkor már kikérjük a másik véleményét, és együtt hozzuk meg a döntést – osztotta meg gondolatait, majd hangsúlyozta: – Szerencsések vagyunk, mert a jövőbeli céljaink azonosak, viszont nem hiszem, hogy ennek minden kapcsolatban így kell lennie. Lehetnek a feleknek eltérő igényeik, attól függetlenül még alkothatnak egy párt, nem gondolom sorsdöntőnek – mondta.

– Egy volt párunkkal sem kell minden esetben megszakítani a kapcsolatot, ha a két ember – akik egyszer szerelmespárt alkottak – ma már csak barátként tekint egymásra. Bizonyos mértékig engedni lehet, viszont van egy határ, ahol megálljt kell parancsolni a másiknak – zárta gondolatait.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában