trendek, irányzatok

2020.07.16. 21:14

Az esküvő nélkülözhetetlen elemei: tökéletes haj és smink a nagy napra

Az egyszerű, természetes és hétköznapi viseletek hódítanak az esküvői trendekben.

Fotó: Molnár Anita-archív

Az esküvőt megelőzően a menyasszonyoknak be kell iktatniuk a próbasmink és -haj elkészíttetését a napjaikba, hiszen arra törekednek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Molnár Anita, debreceni kozmetikus és fodrász beszélt a Naplónak arról, milyen trendek uralkodnak a 2020-as évben. A tökéletes hullámoknak és a göndör, hercegnős fürtöknek még nem áldozott ugyan le, azonban idén egy új hullám veszi kezdetét: az egyszerű, természetes és hétköznapi viseletek hódítanak.

– A legtöbb menyasszony laza, romantikus hullámokat kér, a lazább kontyok és a fonatok is nagyon mennek most. Azt veszem észre, hogy bár van divatirányzat egy adott évre, mégis inkább stílusok uralkodnak. Nem igazán van az, hogy most ez a divat, és minden egyes menyasszony ugyanolyan, hanem különböző stílusjegyek vannak, ezeket hozzák – részletezte Anita. Hozzátette: – A leggyakoribb a romantikus viselet, nagyon vastagon, letűzött, feszes hajakat nem készítünk most, nagyon ritka az a menyasszony, aki „beton kontyot” kérne – tudatta a fodrász.

Fotó: Molnár Anita-archív

Fontos a letisztultság

Az esküvői hajtrendek között 2020-ban újra divatba jönnek a legkülönfélébb kiegészítők, amikkel bármilyen frizurát egy csapásra érdekesebbé lehet tenni. A vastag hajpántok idén is hódítanak, menyasszonyoknak pedig kifejezetten jó választás lehet egy gyöngyös vagy kristályokkal díszített pánt. A tiarák és virágdíszek pedig most sem mentek ki a divatból.

A menyasszonyi sminktrendek 2020-ban a természetességről szólnak, lassan búcsút mondhatunk az erős kontúroknak. Ahogyan a hétköznapi sminktrendek terén is egyre inkább a természetesség és a saját szépség hangsúlyozása a mérvadó, ugyanez a tendencia látható az esküvői sminktrendek esetében is.

Fotó: Molnár Anita-archív

– A menyasszonyi sminkeknél általában a letisztultság a fontos. Ne az látszódjon, hogy teljesen ki van sminkelve az adott menyasszony, hanem a szépségét kell kiemelni, a szemét vagy a száját, amit a menyasszony legjobban szeret magán. Ha az ember ránéz, ne a sminket lássa, hanem azt, hogy mennyire szép, letisztult, sugárzik a nagy napon – beszélt a sminkekről Molnár Anita kozmetikus.

Minimalista stílus

Színekben idén a klasszikusok hódítanak: a barackos, rosegold, a barna különböző árnyalatai.

– Tavaly az év színe a lila volt, akkor nagyon ment a halványlila és a mályva. A 2020-as év színe a kék, remélem fogunk majd egy púderesebb kéket is csinálni a közeljövőben. A vintage, illetve a minimalista stílus a legkedveltebb, tehát a pasztellszínek és a letisztultság – mondta el a kozmetikus, aki arról is beszélt, hogyan készíti elő a bőrt egy menyasszonyi smink esetén. – Professzionális anyagokat használok, ugyanúgy letisztítjuk a bőrt, primert használok, esetleg ha kell hidratálókrémet, az ajkakra bármilyen ajakbalzsam megfelelhet. Azt szoktuk ajánlani a menyasszonynak, hogy előtte a napokban radírozza le az arcát – ismertette Anita.

Fotó: Molnár Anita-archív

Tévhit, hogy a smink öregít és káros a bőrre

Bőrtípustól függ, kinek, milyen krém nyújt megfelelő védelmet a nyári napokban.

– A fényvédelemre most nagyon oda kell figyelni, mert akár 15 perc alatt is leéghet az ember, míg a városban járkál. Minél magasabb faktorszámú legyen a krém, van, aki úgy szokta, hogy naptejjel reggel bekeni magát, és erre alapoz, de az újabb alapozók már tartalmaznak fényvédőket. Ha valaki nem szereti a vaskos alapozást, BB- vagy CC-krémet tesz fel, ezeknek ugyanúgy van fényvédő hatása, ezekkel is sokat tehetünk a bőrünkért – mondta el Molnár Anita kozmetikus.

A BB- és CC-krém állagra, érzetre ugyanolyan, a hatóanyagok terén van némi különbség a kettő között.

– Ezek tulajdonképpen színezett hidratálókrémek, komplett alapozásra szerintem annyira nem alkalmasak, mert alacsony a fedőképességük, de az apróbb bőrhibák elfedésére és fényvédelemre nagyon jók – mutatott rá Anita.

Természetes anyagok

A nyári hőségben nagy kérdés, mennyi sminket tehetünk fel, a kozmetikus szerint ilyenkor sincs gond a szempillaspirálokkal, szájfénnyel és rúzzsal sem. – Nyugodtan használhatunk szemöldök formázására gélt vagy port, a ceruzát nem ajánlom, mert ilyenkor jobban nedvesedik a bőr, izzadunk, most a szemöldökgélek tartósabbak. Nincs nagy kikötés, hogy nem lehet sminkelni nagy melegben, csak az a lényeg, hogy előtte a bőrápolás jó legyen – hangsúlyozta Anita.

– Tévhit, hogy a smink öregít és káros a bőrre. Manapság olyan jó természetes eredetű anyagokat gyártanak, amik teli vannak vitaminokkal. Ezek inkább jót tesznek, hiszen nem a por száll a bőrünkre. Napközben sok kosz éri az arcunkat, a smink egy védőréteget képez – ismertette a sminkes.

Kiss Dóra

Az arctisztítás fontos elemei

Rengeteg szennyeződésnek van kitéve az arcbőrünk, nem is gondolnánk, mennyi por ülhet meg a pórusainkban. A tiszta bőr egészségesebb, ráadásul a többi bőrápoló is jobban működik, ha előbb gyengéden lemossuk a bőrünket. Egyre több micellás víz van a piacon, melyek erre megfelelőek, azonban nem nyújtanak mindenre megoldást.

– Általában a micellás víz zsírosabb bőrökre jó. Az arctisztítás úgy lenne a legjobb, hogyha mindenki bőrtípusa szerint választana tisztítót, és nem csak micellás vízzel törölné. Érdemes rutinszerűen felépíteni az arctisztítást: esténként arctejjel, tonikkal kezelni a bőrt, heti egyszeri radírozással pedig ápolni. Éjszakára érdemes feltenni egy éjszakai krémet vagy egy hidratálót – részletezte a bőrápolás menetét Molnár Anita kozmetikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában