körömtrendek

2020.03.05. 21:38

Idén a kék a nyerő a körmeinken is

A szakember szerint 2020 tavaszán is széles a divatos körömszínek palettája.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A sokak által várva várt tavasz beköszöntével szekrénybe zárhatjuk kesztyűinket sőt, az évszak szeszélyeinek engedve lassan a zárt lábbeliket is. Nem szerencsés gyakorlat azonban, ha felkészületlen tesszük közszemlére kéz-és lábfejünket, emellett az is közismert tény, hogy a nem szakszerűen ápolt bőr és köröm közérzetünkre, sőt egészségünkre is negatív hatással lehet. A Napló a legfontosabb tudnivalókról az elismert debreceni szakembert, Mózesné Évát, az egyik belvárosi szépségszalon tulajdonosát kérdezte.

Ha tavasz, akkor virágminta

Fotó: Mózesné Éva magánarchívuma

A szakember szerint az idei trend ismét nagyon változatos, az év színe a kék, de a tavasz a körömdivatban is hozza a legkülönbözőbb színeket. Míg télen a fekete, a bordó, a szürke és a sötét árnyalatok a legnépszerűbbek, tavasztól a vidám és a pasztellszínek kerülnek előtérbe.

– A piros szín még mindig a nők 90 százalékának egyik kedvenc színe. A csillám- és a strasszkövek az év minden évszakában közkedveltek, de tavasszal a virágmintákat is előszeretettel kérik a vendégek. A forma és a méret azonban nem változik; mindenkinek egyéniségéhez, életviteléhez és munkájához választunk hosszt és alakot egyaránt. Vendégkörömben a kis méretű, ovális vagy mandula alakú köröm a legkedveltebb, a géllakkozás és az egyszerű, letisztult szettek a legnépszerűbbek – tájékoztatott Mózesné Éva.

Nem csupán külcsín

A kéz- és lábápolással évek óta aktívan foglalkozó szakember kiemelte, a láb ápolásra nem csak esztétikailag, hanem egészség szempontjából is nagyon fontos. Mint megtudtuk, ezen a területen is folyamatosan bővül a paletta: az egyszerű pedikűrtől a gyümölcssavas hámlasztásig mindenre van igény.

Fotó: Mózesné Éva magánarchívuma

– A vendégek számára legfontosabb, hogy lábuk a legtöbb ápolást kapja, a jó idő közeledtével pedig a pedikűr mellé ajánlunk egy gondosan elkészített géllakozást is a lábkörmökre. Úgy gondolom, a trend fontos, de ami a legfontosabb, hogy a vendég elégedetten távozzon és térjen vissza azt érezve, hogy a manikűr és a pedikűr lelki feltöltődést is jelent. Emellett a szép kezek és lábak önbizalmunkat is növelik – állítja a szakember.

– Rengeteg terhet cipel a lábunk, így testsúlyunk egy rosszul megválasztott cipőben olyan kellemetlenségeket okozhat, melyeket egy pedikűrrel helyrehozhatunk. Első helyen a cipők okozta bőrkeményedések, a tyúkszemek, melyek általában nyomás hatására keletkeznek. Sokan megtapasztalhatták már, hogy egy körömbenövés meg tudja keseríteni mindennapjainkat, és az igen gyakori körömgomba is jól kezelhető, ha elszenvedője nem az utolsó pillanatban keres pedikűröst – hangsúlyozta végezetül Mózesné Éva.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában