egészség

2020.01.12. 17:40

Úgy néz ki, Hajdú-Bihar eddig megúszta az influenzajárványt

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal adatai alapján az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a járványküszöb értékének harmadát sem éri el – áll a kormányhivatal honlapján.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Influenzajárványról akkor beszélünk, ha a figyelőszolgálatban részt vevő háziorvosok – megyénkben ez 81 szakembert jelent – adatszolgáltatásai alapján az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek száma a járványküszöbértéket meghaladja – mutat rá a kormányhivatal napokban megjelent híradása.

Hajdú-Bihar megyében jelenleg nincs influenzajárvány, ugyanis ez az érték a járványküszöb értékének harmadát sem éri el.

Védőoltás a megelőzésért

Mint írják, a kormány döntésének köszönhetően a kockázati csoportba tartozó személyek számára 1.300.000 adag oltóanyag áll országosan rendelkezésre. A megyei kormányhivatalban mintegy 62.000 adag oltóanyag már elérhető, amelyeket az érintettek a háziorvosuktól, illetve a foglalkozás-egészségügyi szolgálat orvosától igényelhetnek. A védőoltásokat az oltóorvosok az igényléseik alapján kapták a kormányhivataltól: megyénkben eddig 45.500 darab védőoltást szállítottak ki. Amennyiben az igényelt mennyiséget felhasználják, úgy természetesen lehetősége van az oltóorvosoknak arra, hogy további vakcina-mennyiséget igényeljenek a kormányhivataltól.

Az oltás beadását célszerű minél előbb igényelni, de mindenképpen javasolt a járvány kezdete előtt

- hívják fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában