veteránok, ha találkoznak

2019.12.15. 14:03

Égig érő hegyek között az idős autókkal

A közel százéves járművek is le tudták küzdeni a szerpentineket.

Fotó: Kovács Péter

Az idén nyáron immár tizedik alkalommal gyűltek össze az ausztriai alpesi faluban, Lechben kontinensünk luxus oldtimer autói, hogy randevúzzanak egymással, illetve egy-egy magashegyi autóstúra keretében megmutathassák a térségben élő, illetve itt nyaraló embereknek féltett járgányaikat. Ausztria St. Moritzának luxusszállodái, csilivili üzletei, patinás alpesi épületei ideális környezetet biztosítanak az 1975 előtt készült autók bemutatkozásának. A cél az is, hogy a járművek tulajdonosai bebizonyítsák, hogy a '20-as, '30-as, '40-es, '50-es, '60-as években készült autók is le tudják küzdeni az Alpok szerpentinjeit, a kétezer méteres magasságot. Álomszerű klasszikus autók között olyan ritkaságok is voltak, mint például a Ford Eifel Roadster, a Rolls-Royce Phantom I, a Horch 930, a Citroën DS 19 Convertible vagy a Mercedes-Benz 300 SL. Az autók mellett egy-egy motorkerékpár is bemutatkozott.

 

A találkozó három napja mindegyikén a résztvevő járművek konvojokat alkotva más és más útvonalon járták be Arlberg és Vorarlberg festményre kívánkozó csodálatos tájait, kapaszkodtak fel a hágókra, kanyarogtak végig a magashegyi utakon. A találkozó tizedik évfordulója alkalmából Liechtensteinbe is átgurultak a történelmi járművek.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában