a humor titka

2021.05.16. 11:12

Fogadásnak indult Orosz Gyuri trollkodása, végül nagyot tarolt

A humorista bebizonyította, hogy profi a szakmájában.

Fotó: Orosz György-archív

Az elmúlt napokban Orosz Gyuri, ahogy mondani szokták, felrobbantotta az internetet. A debreceni kötődésű előadó " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-bejegyzéséből kiderül, fogadásból trollkodta szét a teljes online médiát az elmúlt egy hétben. Mint írja, egy jó humorú barátjával régóta vitáznak, mi a különbség egy profi humorista és egy jópofa ember között. Gyuri úgy véli, a humorista biztosabban talál célba a poénjaival, ezt pedig be is bizonyította. Nyolc napon át elárasztotta kommentjeivel egyes hírportálok Facebook-oldalait azzal a céllal, hogy nyolc nap alatt összehozzon tíz topkommentet (azaz a hír alatt a legtöbb like-ot, hozzászólást kapó kommentet). Ez nemcsak hogy összejött, de sikerült bebizonyítania: a profik közt is profi. A számok magukért beszélnek: nyolc nap alatt 102 hozzászólást írt, ebből 100 lett topkomment, illetve 76 alkalommal a hozzászólása több like-ot kapott, mint maga a hír.

A humorista a Napló érdeklődésére elmondta, mi a különbség egy profi humorista és egy jópofa ember között. – Egy humorista tudja, mikor kell reagálni, kevesebb az olyan poénja, ami nem ér célba. Voltaképpen mindig szolgálatba tudja magát helyezni. Akárhányszor kiállunk a színpadra, úgy kell előadnunk egy-egy történetet, mintha életünk legjobb bulijában mesélnénk egy sztorit. Továbbá nagyon fontos az ütem, illetve az, hogy otthon legyünk a különböző szerepekben. Egy baráti társaságon belül könnyű mindenre reagálni, ugyanis mindenkinek megvan a maga karaktere. Akad olyan, aki felvezeti a témát, a másik kiszínezi, míg a harmadik viccesebbé varázsolja – ezeket a „feladatokat” egy humoristának ismernie, illetve alkalmaznia kell. Ettől függetlenül meg kell jegyezni: profi csak abból válhat, aki színpadra lép, ugyanis stressz­helyzetben lehet a legtöbbet tapasztalni – nyilatkozta.

– Sokat gondolkodtam azon, megosszam-e a fogadásom részleteit a követőimmel, de mivel ilyen sokan reagáltak a posztjaimra, úgy voltam vele, hogy ez a minimum. Nem akartam kérdéseket hagyni az emberekben. Sokan mondják: egy előadónak mindig van az életében egy nagy durranás, nos, talán az enyém ez volt. Aminek azért is örülök kifejezetten, mert úgy kerültem címlapra, hogy magamat adtam: poénkodtam, megnevettettem az embereket – hangsúlyozta. – Azóta is folyamatosan megkeresnek. Ma reggel (csütörtök) 1100 értesítést kaptam a Facebook-oldalamon. Azt szeretnék, ne álljak le, folytassam a kommentelést – fűzte hozzá.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában