Covid

2021.05.13. 15:24

A Desperado énekesnője is átesett a koronavíruson

Gábor Bernadett és családja már túl vannak a nehezén.

Forrás: Gábor Bernadett-archív

Kevesen vannak azok, akik elmondhatják magukról: nincs olyan közeli ismerősük, akiről tudják, hogy elkapta a koronavírust. Sajnos az elmúlt egy évben központi téma volt a járvány, jelenleg pedig az a cél, hogy minél több beoltott legyen, és a vírus a jövőben csupán rossz álom maradjon. A debreceni Desperado zenekar énekesnője, Gábor Bernadett, közismert nevén Betti és a családja is átesett a fertőzésen – osztotta meg közösségi oldalán a közismert előadó. Ennek okán arról kérdeztük az énekesnőt, hogyan vészelték át a kritikus időszakot, illetve mit ajánl azoknak, akik még mindig nem tudják, hogy felvegyék-e az oltást.

– Megfázásszerű tüneteim jelentkeztek. Először azt gondoltam, hogy a hétvégi kertészkedésben meghűltem, de sajnos utólag kiderült: elkaptam a koronavírust. Először azon tűnődtem, csináltassak-e gyorstesztet, de úgy vélem, felelős állampolgárként kötelesek vagyunk teszteltetni magunkat, ha felmerül bennünk a gyanú. Később a gyorsteszt egyből kimutatta, hogy pozitív vagyok, és mindez már az oltás előtt történt, amelyet egyébként már nagyon vártunk. Majd a férjemen is elvégezték a tesztet, amikor még tünetmentes volt, de kiderült, ő is megbetegedett. Hatósági házi karanténba vonult az egész család, majd jött a neheze – fogalmazott elöljáróban lapunknak.

Mindhármuknál kimutatták a vírust. Betti szemfájdalomra, torokfájásra és fejfájásra panaszkodott, azonban a férjénél, Moszinál (Sándor) komolyabb panaszok jelentkeztek.

– A férjem egyre rosszabbul lett, nem túlzok, éjszaka azért maradtam ébren, hogy figyeljem az állapotának az alakulását. Sajnos egyre rosszabb lett, így másnap elmentünk a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba, ahol azonnali segítséget kaptunk. Nagyon hálás vagyok az orvosoknak és a szakápolóknak, akik a mostani időszakban értünk, az egészségünkért fáradoznak. Számos vizsgálatot végeztek el rajtunk, majd a férjemnél kétoldali, míg nálam egyoldali tüdőgyulladást állapítottak meg. Szerencsére a vérvizsgálatunk eredménye jó volt, így otthon lábadozhattunk, azonban nem kívánom senkinek, amit átéltünk – mondta. Majd kiemelte, téved az, aki azt gondolja magáról, vasból van a szervezete, nem kaphatja el a koronavírust. Legyünk elővigyázatosak, és éljünk a lehetőségekkel. – Ha teljesen jól leszünk, elmúlik minden panasz, akkor azonnal felvesszük az oltást – mondta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában