Örömzene

2020.11.11. 08:42

Új lemezzel jelentkezett az újfalui banda

A dalokkal leginkább pozitív gondolatokat igyekeznek átadni, de nem szájbarágós formában.

Fotó: K. H. SZ. archívuma

A Trident zenekar 1989-ben alakult, azonban 1997-ben feloszlott, s nagyobb szünet után 2016-ban alakult újjá. A berettyóújfalui bandában az alapító tagok közül jelenleg Papp Zsolt dobos és Demeter Zoltán gitáros van jelen, az újraalakuláskor csatlakozott Kahut János basszusgitáros, 2018 óta pedig Papp Norbert a zenekar énekese. A csaknem húszéves szünetben a tagok egyéb zenei projektekben vettek részt, ismerősek lehetnek többek között a Szeg és a Szélső Érték zenekarokból.

– Tavaly kiadtunk egy négy dalt tartalmazó kislemezt, Mindenen kívül címmel, ennek folytatása a Beat című lemez, ami október 30-án jelent meg szerzői kiadásban. Az albumra 15 dalt vettünk fel a próbateremben, házi körülmények között, a dobosunk, Papp Zsolt volt a hangmérnökünk. Az utómunkálatok a Soundset Stúdióban készültek – osztotta meg a Naplóval Papp Norbert énekes.

Lemezelőzetesként a Rád várt című dalhoz tavaly készült egy videóklip, azonban a banda a jövőben rukkol elő további imidzsklipekkel.

– Leginkább a ’90-es évekre jellemző alternatív rock, illetve grunge stílus, amivel jellemezni szoktak minket, de mi sem ágálunk ezen besorolások ellen. A hard rock­tól kezdve a metálon át az akusztikus gitáros megoldásokig minden belefér, nem egy konvenciózus zenét játszunk – szögezte le Papp Norbert. Hozzátette:

„Igazából ez nekünk örömzenélés, szabadok vagyunk, nincsenek korlátozó, külső befolyásoló tényezők, nem függünk senkitől.”

– Nem volt határidő, éppen ezért a dalírást is szabadon végeztük. A szövegeket többnyire én írtam; leginkább hangulatokat közvetítenek, nem konkrét sztorikról szólnak. Nem akarunk senkinek a szájába adni semmit, inkább az aktuális hangulatunkat festik le a dalok. Leginkább pozitív gondolatokat igyekszem átadni, de nem szájba­rágós formában – vallja az énekes, aki a Kabinláz zenekarból is ismerős lehet.

– El tudom választani a két bandát egymástól. A Kabinláz modernebb, fiatalosabb vonalat képvisel, trendibb és keményebb is, itt előtérbe kerülnek a metálos, lendületesebb elemek. A Kabinlázzal tudatosan nem térünk le egy bizonyos csapásirányról, ezzel szemben a Trident sokkal szabadabb dolog, minden belefér, nem figyeljük a trendeket; ami tetszik nekünk, azt beletesszük a dalokba. Tizenöt dalt raktunk a lemezre, s már érkeznek a visszajelzések a szakma és a hallgatók részéről. Kaptunk olyat, hogy ez egy kicsit tömény, de nekünk ez így volt kerek – fogalmazott.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában