Bulvár-celeb

2023.08.03. 15:00

Látott már élőben albínó kengurut? Most el is nevezheti a kis szigetbecsei cukiságot

Az anya, Mazsola alaposan meglepte a gazdáit az apróság megérkezésével.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Artush

A szigetbecsei Vadvirág Élménybirtok Vadvirág Majorjának lakói örömteli eseménynek lehettek szemtanúi - írja a Life.hu. Mazsola, az egyik Benett-kenguru megmutatta a nagyközönség számára kicsinyét, aki albinizmussal jött a világra. Ő az első erszényes, aki a majorban született, a különleges bundája miatt pedig sokkal több odafigyelést és törődést igényel. 

Forrás: Vadvirág Major

"Mazsola, az anyuka sokáig velünk lakott a házban, velünk nőtt fel, így számára a többi állat jelenléte eleinte furcsa volt. Gondoltuk, egy társnak nagyon örülne, így került a birtokunkra Palika, akivel rövid időn belül szerelembe estek, és ennek a románcnak az ajándéka lett a kis albínó kenguru " – mondta Fejes Orsolya, az élménybirtok tulajdonosa.

A kenguruk több mint féléven keresztül nevelgetik a picinyüket az erszényükben, majd, amikor a csöppség készen áll az önálló életre, akkor elhagyja a védelmet nyújtó vackot. 

 

Nevezze el az jövevényt!

A kenguru érkezése váratlanul érte az élménybirtok tulajdonosait, ezért névvel sem készültek. Tavaly egy ormányos medvének kerestek nevet, ami hatalmas siker volt, így ismét arra szeretnék kérni a látogatókat, hogy segítsenek nevet találni a kis jövevénynek. A javaslatokat a Vadvirág Major Facebook-oldalára lehet várják augusztus 11-ig.

 

Forrás: Vadvirág Majo

Reméljük, a kis kenguru gyorsan beilleszkedik, és nem lesz kirekesztett, mint a többi albínó állat a vadonban. Az anyukája nagyon védi mindentől, de hát neki most az a feladata, hogy megtanítsa neki az életben maradáshoz szükséges dolgokat

 – mondta Kovács Krisztián, a másik tulajdonos.

A Szigetbecsén található majorban a kengurukon kívül található még alpaka, láma, törpemalac, lógó fülű nyúl, ormányos medve, japán fürj, muflon, emu és csincsilla, számos állat pedig örökbe is fogadható.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában