haon-sportoldal

2009.01.05. 14:05

Frey biztosan távozik a DKSE-ből

<p>Debrecen – Frey Tamás, a DKSE-Airport Debrecen irányítója a Csurgóhoz szerződik, s a csapat több játékosa szombatig még gondolkodik azon, hogy maradjon-e a cívisvárosban.</p>

Mint arról már hírt adtunk, az ünnepek előtt a klub vezetői közölték a játékosokkal, hogy – összefüggésben a gazdasági válsággal – 2009-ben csökkennek az egyesület erőforrásai, így kevesebb jövedelemre számíthatnak.

A változás a reklámszerződéseket érinti – nincs minden játékosnak ilyen –, s amit ajánlottak, az 20-25 százalékos jövedelemapadással jár. A fizetéscsökkenés vonatkozik a klub fizetett alkalmazottaira is – fejtette ki Csonka Tibor, a klub elnöke.

A játékosok január 5-éig kaptak időt arra, hogy átgondolják, vállalják-e a folytatást a megváltozott feltételekkel – ha nem, szabadon távozhatnak –, a végső határidő pedig január 10-e, amikor disznóvágással egybekötött évbúcsúztatót tartanak.

A hétfő délelőtti edzést követően Csonka Tibor megbeszélést tartott a gárda játékosaival. Frey Tamás a Csurgóhoz szerződik – mint mondta, több lehetőség közül választotta a nyugat-magyarországi alakulatot –, és távozik Martin Farkasovsky is. A szlovák idegenlégiós valószínűleg a német Essenhez igazol, bár hozzátette, ez még nem teljesen biztos.
Pálos Gábor, Juhász Károly és Csikós Lajos maradnak a DKSE-nél, míg Artem Visnyevszki, Ambrus József, Rédei István,Gúnya Péter szombatig még gondolkoznak azon, hogyan tovább. A csapat két szerb játékosa – Srdjan Djordjevics és Marinko Kelecsevics – még szabadságát tölti, az ortodox karácsony miatt ők csak a hét közepén érkeznek vissza, s választ is ekkor várnak tőlük. Az edzők már a december 21-ei megbeszélésen közölték, folytatják a munkát a debreceni kézilabdacsapatnál.

Természetesen a csapat összetételének változásával módosulnak a célok is. Mint Csonka Tibor elmondta, az eredetileg kitűzött negyedik pozíció helyett a biztos bentmaradás a cél, s ez az ötödik-nyolcadik hely megszerzésével lenne a legegyszerűbben teljesíthető, akkor ugyanis nem kellene az első osztályban maradásért megmérkőzniük.

Nyáron pedig újra át kell tekinteni az erőforrásokat, s a költségvetés nyújtotta lehetőségekhez alkalmazkodni. – Megpróbálunk tehetséges, sikerre éhes fiatalokat keresni, és a debreceni ifjú játékosok is előtérbe kerülnek – válaszolta Csonka Tibor a Napló azon kérdésére, hogy pótolhatják a távozókat.
A DKSE egyébiránt hétfőn elkezdte a felkészülést a bajnokság folytatására.
Mint Kovács Mihály vezetőedző megjegyezte, a megváltozott helyzethez alkalmazkodni kell, s szép kihívás előtt állnak. – A pozícióink nem olyan rosszak, a kiesés talán nem fenyeget minket. Az első nyolc között kell végezni, és akkor ez elkerülhető – fogalmazott, hozzátéve: a helyi fiatalok talán több lehetőséget kapnak ezután.

A csapat a tervek szerint pénteken edzőmeccsen lép pályára, az első tétmérkőzést pedig február 6-án a Százhalombatta ellen játssza hazai pályán.

 
Döntés előtt a DKSE játékosai  
Zsigmond Regina parádézott
Jótékony ifjú kézis lányok
F1: nem unatkoztunk 2008-ban

Kupameccsel indul az esztendő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!