haon-sportoldal

2008.09.27. 21:04

Debreceni siker a rangadón

<p>Debrecen – Újabb fontos mérföldkövet teljesített a DVSC-Aquaticum női kézilabdacsapata: a Ferencváros után a Fehérép-Alcoa FKC ellen is győzelmet arattak a Hódos Imre-sportcsarnokban. <DIA width="900" height="700" alt="DVSC-Aquaticum - Fehérép 2008.09.27"></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/DvscFeherepBakoBotond.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/DvscFeherepHornyakDora.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_Aquaticum___Feh_r_p_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVSC-Aquaticum - Fehérép 2008.09.27" src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></p>

A szombat esti mérkőzés nem akármilyen izgalmakat hozott.
A forduló előtt a bajnokság hetedik helyén tanyázó székesfehérváriak szerezték meg a vezetést, majd a két csapat fej fej mellett haladt, hol a Loki, hol a vendégek voltak éppen lépéselőnyben. Az első negyedóra végére azonban kétgólos fórhoz jutott a Fehérép, amit a huszonegyedik percben háromgólosra növeltek – ekkor időt kért Bakó Botond, a hazaiak fiatal mestere.

A lélegzetnyi szünet és az elhangzó tanácsok a DVSC javára váltak, s miközben Kiss Éva a hazai kapuban remek védéseket mutatott be, a lányok felzárkóztak, és a huszonnyolcadik percre egyenlítettek.

Ekkor 14–14-et mutatott az eredményjelző, és Sótonyi László kért időt. Ezután két találatot is szerzett a Fehérép, majd a Loki már a félidőt jelző dudaszó után elvégzett hetessel egy gólra csökkentette hátrányát.
Két kizárás

A második játékrész első pillanataiban emberhátrányba került a debreceni gárda, ám hamarosan a Fehérép két játékosától is elköszöntek két percre a bírók.

Akciógólok helyett a sikeresen belőtt hetesekkel gyarapították találataik számát a csapatok. A félidő első tíz percében – ahogy az első harminc perc alatt is láthattuk – roppant szoros volt az arány, egyenlő állás után a Fehérép szerzett minimális előnyt, amit aztán egalizált a Loki. Bár Kiss Éva változatlanul kitűnően védett, eleinte nem sikerült a vezetést kicsikarni – ezt végül a negyvenedik percben érték el a lányok.

Majd pillanatok alatt négygólos előnyre tett szert a DVSC-Aquaticum – ebben a Fehérép időkérése sem tudta megakadályozni a hazaiakat. A hajrá előtt Crapot és a heteseket kitűnően értékesítő Hornyákot is kizárták – a Loki-tábor legnagyobb felháborodására –, és kettős emberhátrányba kerültek a debreceni lányok.

A Fehérép 27–26-ra felzárkózott, azonban a DVSC-ben még volt erő, és az ötvenhetedik percre újra háromgólosra növelték a különbséget. Bakó Botond még időt kért, amit ismét debreceni gól követett – már négy volt közte –, s habár a székesfehérváriak még kaptak egy időntúli szabaddobást, a labda elakadt a Loki-játékosok alkotta falban.
A meglehetősen sűrű hét után – három meccset játszottak –, szusszanhatnak kicsit a DVSC játékosai. Talán nem is árt a kis pauza, hiszen ismét rangadó következik: legközelebb a Dunaferr otthonában lépnek pályára.

Mesterszemmel

Bakó Botond: Nagy csata folyt a pályán. Örülök, hogy a csapat a kizárások után is a maximumot nyújtotta.
Sótonyi László: A második félidőben elkövetett egyéni fegyelmezetlenségek miatt veszítettük el a mérkőzést.

A tények

DVSC-Aquaticum–Fehérép-Alcoa FKC 31–27 (15–16)
Debrecen, 1600 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
DVSC-Aquaticum: Pastrovics–Csáki 3, Sinkarenko 5/1, Uhrakova 1, Szabó 1, Crap 8/1, Stuparicova 4. Csere: Kiss (kapus), Bognár 1, Hornyák 8/8, Soós, Szrnka, Kovács.
Fehérép-Alcoa: Petróczi–Kovács 3, Bernataviciuté 6/1, Vijunaité 2, Kamper 2, Triscsuk 10/4, Vaszari 2. Csere: Szikora (kapus), Emberovics, Nikolic 1-1, Szegedi, Siti.
Az eredmény alakulása: 5. perc 3–2, 10. perc 5–6, 14. perc 6–8, 20. perc 9–11, 25. perc 12–14, 36. perc 19–19, 40. perc 21–20, 45. perc 26–22, 50. perc 28–26, 57. perc 30–27.
Hétméteresek: 11/10, illetve 5/5.
Kiállítások: 10, illetve 14 perc.
Piros lap: Crap a 48., Hornyák a 49. percben.

  • VIDEÓ: Bakó Botond a mérkõzésrõl
  • VIDEÓ: Hornyák Dóra a meccsrõl
  • Fradiverés után újabb győzelem
  • Ez a csapat győzni is tud!
  • Sokba kerülhet a Fradi-balhé
  • Kiütközött a különbség
  • Szabó valária a Világkupára készülő válogatottban
  • Marad a névadó szponzot a kézis lányoknál?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!