haon-sportoldal

2008.05.27. 15:39

A csapatérdek mindenek felett

<p>Magyarország legjobb futsalcsapata a Mezei–Vill FC Berettyóújfalu. <A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Futsal_Magyar_Bajnok_a_Mezei_Vill_FC_2008_0/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Futsal Magyar Bajnok a Mezei Vill FC 2008.05.27." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Futsal1.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Futsal2.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A><A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Futsal3.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Futsal4.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Futsal5.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Berettyóújfalu – Hajdú-Bihar megye hétfőn este elbukott egy bajnoki címet nagypályán, de szerzett egyet kispályán, mégpedig a berettyóújfalui Mezei–Vill FC-nek köszönhetően, mely imponáló magabiztossággal utasította maga mögé vetélytársait a futsal NB I-ben. A Szitkó Róbert által dirigált együttes veretlenül teljesítette az alapszakaszt, majd a döntőben is tarolt, hiszen 3–0-ával lesöpörte ellenfelét a három győzelemig tartó fináléban. A bajnoki cím apropóján a játékosedzőt kérdezte a Napló.

Napló: Meddig tartott a buli hétfőn éjszaka?

Szitkó Róbert: Nekem kedd hajnalig, úgy körülbelül fél háromig bírtam, de a többieknek sokkal tovább, mert még mentek néhány kört, s megjegyzem: jól tették. Nagyon jó volt a hangulat, de ebben semmi rendkívüli nincs, mert egyébként is remek ez a társaság.

Napló: Mi döntött a Mezei–Vill FC javára a Csömör elleni bajnoki fináléban?

Szitkó Róbert: Elsősorban az, hogy mi nem az egyénieskedés hívei vagyunk a pályán, hanem a csapatmunkáé. Ha kell, kisegítjük egymást, tehát a csapat sikerét tartjuk szem előtt a pályán, nem a saját egyéni boldogulásunkat. Ez volt az alapvető különbség a két gárda között.

Napló: Az egység valóban a legfőbb erény a csapatsportokban, de a bajnoki címhez azért még kell valami. Például jó játékosok.

Szitkó Róbert: Így van! A keretet jó képességű labdarúgók alkotják, s miután az együttes zöme több éve együtt van, az összeszokottság is jellemző ránk. A teljes idényt tekintve azonban ismételnem kell magam: abban nőttünk a mezőny fölé, s szereztük meg a magyar bajnoki címet, hogy minden játékos a csapat sikerének rendelte alá egyéni érdekeit.

Napló: A bajnoki cím mellett azért is kijár a dicséret, mert Berettyóújfaluban sok futballbarátot sikerült meghódítaniuk.

Szitkó Róbert: Fantasztikus közönség előtt játszottuk végig az egész idényt, rendkívüli büszkeséggel töltött el bennünket, hogy a mezőnyben a legnagyszerűbb szurkolótábora a miénk.

Napló: Mi a sikerük titka?

Szitkó Róbert: Elsősorban a klubelnök, Mezei József hozzáállása. Az ő fantasztikus személyiségének a hatása, hogy nagy–nagy alázattal teszi a dolgát minden egyes csapattag, s ezt látja, értékeli a közönség.

Napló: A bajnoki címmel nagy fába vágták a fejszét, mert most már a Bajnokok Ligájában is helyt kell állni.

Szitkó Róbert: Nagy megtiszteltetés Magyarországot képviselni a legelőkelőbb európai kupasorozatban, s azt társaim nevében is megígérem, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk.

Futsalban négyes csoportokban zajlanak a selejtezők, s örömteli, hogy a korábbi években elért magyar sikereknek köszönhetően a kiemeltek között szerepelünk, tehát papíron gyengébb riválisokat kapunk az első körben.

Mivel Berettyóújfaluban a sportcsarnok nem alkalmas BL–meccsek rendezésére, minden bizonnyal Debrecenben vívjuk a mérkőzéseinket, reményeink szerint telt ház előtt.

Napló: Mire számítsanak a csapat hívei, változik–e a bajnokcsapat kerete a nyár folyamán?

Szitkó Róbert: A Mezei–Vill FC tipikusan hajdú–bihari alakulat, és az is marad! Ha feltűnik egy környékbeli fiatal, akinek tudása megüti a szintet, örömmel látjuk a sorainkban, de továbbra sem célunk például budapesti játékost igazolni. A bajnokcsapat együtt marad!

Cs. Bereczki Attila
[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!